Schakel deze populaire iPhone-functie uit om je batterij te sparen

Smartphones Jeroen Kraak 15 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb je een iPhone? Dan zal je vast wel eens balen dat je batterij veel te snel leeg is. Gelukkig zijn er er manieren om dat te voorkomen, waaronder het uitschakelen van een populaire functie.

je iPhone zit vol met toeters en bellen. Heb je een 14 Pro of een 15, dan geniet je bijvoorbeeld van het Dynamic Island. Ook zijn er functies die voor iedereen beschikbaar zijn zoals iMessage en AirDrop.

Sinds iOS 16 is er een nieuwe functie bijgekomen die voor elke iPhone beschikbaar is. Dit zijn de zogenaamde widgets. Toch zijn deze niet zo goed voor je batterij.

Widgets op je iPhone

Widgets zijn kleine interactieve blokken die je op je iPhone kunt installeren. Ze vervangen het traditionele vierkante app-icoontje. Het grote verschil is dat deze widgets wat meer informatie kunnen tonen. Zo geeft de widget van de Weer-app zaken als temperatuur en regen of zon aan, terwijl die van Apple Music juist laat zien welk nummer je luistert.

Maar widgets zijn er niet alleen voor Apple-apps. Zo hebben bijvoorbeeld ook Spotify en de NS eigen exemplaren. Die extra informatie is leuk, maar gaat wel ten koste van je batterij.

iPhone met batterij-widget AirPods
Widgets op je iPhone. (Afbeelding: Omid Armin / Unsplash)

De widgets op je gewone scherm zijn nog niet zo erg voor je batterij. Het is echter anders voor de widgets die op je vergendelscherm staan. Die kunnen meer energie opslurpen dan je denkt.

Omdat je je vergrendelscherm vaak opent om bijvoorbeeld naar een melding te kijken, blijft je iPhone ook de widgets op het scherm vernieuwen. Fijn dat die informatie up-to-date blijft, maar het kost je wel batterij, aangezien ze op de achtergrond blijven draaien.

Zo gaat je batterij langer mee

Als je dus batterij wil besparen, kun je deze functie uitzetten. Dat doe je het best door helemaal geen widgets op je beginscherm te installeren. Heb je er toch al een aantal staan, dan kan je simpel door ze te verwijderen. Hiervoor houd je het vergrendelscherm ingedrukt en druk je op Pas Aan. Vervolgens klik je op Vergrendelscherm en druk op de widget. Via het minnetje kun je ze verwijderen. Het is via hetzelfde menu ook mogelijk om juist een widget toe te voegen.

Bij je gewone thuisscherm werkt het ongeveer hetzelfde. Hou dan een willekeurige plek op je scherm ingedrukt. Rechtsboven zie je dan een plusje verschijnen. Vanaf hier voeg je widgets toe op je iPhone.

Eerder gaven we je al andere tips om te besparen op het batterijverbruik. Die zijn hieronder te vinden.

Batterij iPhone gaat dankzij simpele tips heel veel langer mee

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen