Goedkope iPhone SE (4) krijgt mogelijk deze iPhone 15-functies

Apple Jeroen Kraak 15 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De iPhone 15-lijn ziet volgende maand het levenslicht. Een aantal maanden daarna moet de goedkope iPhone SE 4 op de markt komen. Deze feature neemt die ieder geval mee van zijn grote broer.

Elk jaar komt Apple met nieuwe iPhones op de markt die tot de top horen van de smartphonewereld. Daar betaal je dan ook een top-prijs voor. De SE, de budgetlijn van Apple, ziet veel minder vaak het levenslicht. In 2025 staat er weer een nieuwe op de planning. Deze krijgt zelfs een iPhone 15 Pro-feature die de 15 en 15 Plus niet krijgen.

De iPhone SE 4 met een 15 Pro-feature

De iPhone SE4 belooft een flinke update te worden ten opzichte van de vorige SE’s. Het uiterlijk wordt dan ook heel anders. Het zal de eerste SE worden met een volledig touchscreen, wat betekent dat Apple afscheid neemt van de fysieke thuisknop.

X-gebruiker Uredditor deelt op het platform een aantal nieuwe details over de SE 4. Hij is niet zo’n bekende bron als bijvoorbeeld Mark Gurman of Ming-Chi Kuo, maar heeft het wel regelmatig bij het rechte eind.

Volgens deze X-gebruiker krijgt de iPhone SE 4 het uiterlijk van de reguliere iPhone 14. Daardoor lijkt hij dus flink meer op de reguliere modellen. Het betekent ook dat je in tegenstelling tot de vorige SE je smartphone kan openen met behulp van Face ID, aangezien die functie in de notch zit.

Het Dynamic Island krijg je er dan weer niet bij. Deze zit nu nog alleen op de iPhone 14 Pro, maar lijkt ook naar de reguliere iPhone 15 te komen.

Nog meer veranderingen

Aangezien Apple van de Europese Unie moet overstappen naar USB C, krijgt de iPhone SE 4 in tegenstelling tot de 14-lijn wel meteen een USB-C-poort in plaats van een Lightning-poort. Er gaan echter ook geruchten dat Apple over een maand met een nieuwe 14 komt die wel een USB C-poort heeft.

Wat ook anders is ten opzichte van de reguliere iPhone 14, is de camera aan de achterkant. In plaats van twee camera’s is er maar plaats voor één. Logisch, aangezien het om een goedkoper model gaat.

Wat misschien niet logisch lijkt is dat de iPhone SE 4 volgens de X’er een iPhone 15 Pro functie krijgt, die de gewone 15 niet zal hebben. De SE 4 krijgt de zogenaamde actieknop. Deze vervangt de mute-slide boven de volumetoetsen. De bedoeling van die actieknop is dat je zelf ‘m de functie kan geven die je wil.

Doet je iPhone-wekker het niet? Dit kan er aan de hand zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen