De iPhone-app die je moet verwijderen voor een snellere smartphone

Apps Mark Hofman 5 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een iPhone op zak die niet zo goed meer presteert als hij vroeger deed? Dat kan zomaar eens door een immens populaire applicatie komen. Tijd om deze te verwijderen, mits je de boel beter wil maken.

Dat is in ieder geval het resultaat van een onderzoek dat Stavros Zavrakas, technologie-expert en Orthogonality-oprichter, uitvoerde. De app in kwestie: Facebook.

Verwijder Facebook voor een snellere iPhone

Wie problemen heeft met een langzame iPhone, kan Facebook (en Messenger) dus het beste verwijderen. Waarom? Omdat het simpel gezegd niet de meest ideale applicatie voor je Apple-smartphone is.

Er zijn een aantal apps die op de achtergrond zorgen voor een slechtere prestatie van je smartphone én de batterij leegtrekken. “Eén van de grootste voorbeelden daarvan is Facebook”, zegt Zavrakas. “De meldingen en achtergrondactiviteiten drukken zwaar op de prestaties van de iPhone. Facebook zoekt constant naar nieuwe updates, zelfs wanneer je het niet gebruikt. Dit heeft een flinke impact op de accuduur.” Dit was vroeger overigens al het geval, maar door steeds meer advertenties en video’s toe te passen wordt het er niet beter op.

Facebook Zuckerberg illegale deal, iPhone
Mark Zuckerberg (Afbeelding: EPA / Michael Reynolds)

De oplossing is vrij simpel: verwijder Facebook van je iPhone. “Als je dan toch besloten hebt de app te verwijderen, zet een stapje extra en haal ook Messenger van je telefoon af”, zegt Zavrakas.

Deze populaire apps hebben ook impact

Hoewel Facebook het beste voorbeeld is, is dit bij lange na niet de enige social media-app die het doet. Volgens Tech-expert Kevin Wang heeft je iPhone het bijvoorbeeld ook zwaar met Snapchat. “De app gebruikt GPS om je locatie vast te stellen. Zelfs wanneer je het niet gebruikt, trekt het de batterij van je iPhone leeg.”

Uiteraard wordt ook TikTok genoemd. Het opnemen, afspelen en ontvangen van video’s is een vrij zwaar proces. Al is dat zeker niet de enige zorgen die je rondom de applicatie hoeft te hebben. Zo duiken de laatste tijd veel video’s op over mentale gezondheid. Een goed initiatief misschien, maar ook gevaarlijk. Waarom? Dat leggen we je in het onderstaande artikel uit:

Mentale gezondheid trending op TikTok, maar pas er wel mee op!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

She Finds

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen