Geliefde Marvel-held staat mogelijk op uit de dood in nieuwe Avengers-film

Films & Series Lucas van de Wetering 5 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Secret Wars is de eerstkomende Avengers-film die op de planning staat. Daarin maakt mogelijk een overleden Marvel-held zijn comeback

Hoewel Avengers: Secret Wars pas in 2025 op de planning staat, is er nu al flink wat over de film te doen. Dat heeft in de eerste plaats te maken met het schrappen van Jonathan Majors als Kang the Conquerer, maar nu ook met de mogelijke terugkeer van een dode Marvel-held.

Er wordt al heel lang gepraat over de terugkeer van de superheld Iron Man in het MCU, ook al is hij doodgegaan in de 2019 hitfilm Avengers: Endgame. Maar Marvel wil zijn dood niet minder belangrijk maken door het karakter weer tot leven te brengen.

Iron Man in Marvel

Marvel heeft nu de kans om het geliefde personage gespeeld door Robert Downey Jr. terug te brengen zonder zijn verhaal te veranderen. Avengers: Secret Wars draait om het Multiverse, en de Avengers gaan alle hulp nodig hebben om een superschurk te verslaan.

Door het Multiverse kan Marvel door alternatieve tijdlijnen gebeurtenissen veranderen. Zo kan Iron-Man weer tot leven gewekt worden door een versie uit een ander universum te halen.

Zo kan Marvel Iron Man terugbrengen in Avengers: Secret Wars
(Afbeelding: Marvel Studios)

Veel fans zouden Robert Downey Jr. graag terugzien als Iron Man. We hebben al gezien dat dit mogelijk was in Doctor Strange: Multiverse of Madness. Daarin zagen we verschillende versies van de tovenaar die er hetzelfde uitzagen.

Wolverine en Iron man

Wolverine kan ook een grote rol gaan spelen in de terugkeer van Robert Downey Jr. als Iron Man in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Maar deze terugkeer zou meer komen door Hugh Jackman, die het personage eerder speelde.

Uit geruchten blijkt dat Jackman wel terug wil komen als Wolverine, maar alleen als zijn personage dan in contact zou komen met RDJ’s Iron Man en Toby Maguire’s Spider-Man. En we hebben zelf mogen zien dat Jackman zeker weten terugkomt als Wolverine in Deadpool & Wolverine.

Jackman’s Wolverine was doodgegaan in Logan. Maar we weten ondertussen dat de Wolverine uit Deadpool & Wolverine niet hetzelfde karakter is als die uit de X-Men Marvel-films.

Als Marvel Jackman’s Wolverine terug kan brengen zonder zijn verhaal aan te passen, dan kan dat ook met RDJ’s Iron Man. Of we Iron Man ook écht gaan zien in Avengers: Secret Wars blijft een vraag. Maar we kunnen altijd hopen.

Toeval of niet: zo veel lijken Dune en Star Wars op elkaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen