Is FIFA 22 niet jouw voetbalgame? Probeer dan eens UFL

Games Jelle van Es 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je kijkt wat voetbalgames vandaag de dag te bieden heeft, dan is enkel FIFA 22 een game die interessant lijkt. Konami lijkt het op te hebben gegeven en hun eFootball wordt een uitgeklede game. Wat dat betreft is het opvallend dat er nu een ontwikkelaar is die met UFL komt.

Om UFL een FIFA 22 killer te noemen, dat gaat uiteraard veel te ver. Het is een game die gemaakt wordt door een bedrijf genaamd Strikerz Inc. Een Z in je naam is een eerste alarmbel en wanneer je vervolgens leest dat het bedrijf kantoren heeft in landen als Cyprus, Wit-Rusland, Letland en Oekraïne geeft het ook niet echt een betrouwbaar gevoel. Maar wellicht dat ik nu te veel vooroordelen heb.

FIFA 22-concurrent UFL

Goed, UFL dus. De game heeft wat obstakels te overwinnen. Ten eerste heeft het lang niet zoveel licenties als dat FIFA 22 straks heeft. Echte teams zullen er waarschijnlijk niet in zitten. Er zijn volgens de makers zo’n 5.000 spelers die met licentie in de game komen te zitten. Het is dan mogelijk om die spelers naar jouw eigen team toe te halen en daarmee het op te nemen tegen andere spelers. De eerste trailer toont niet heel erg veel.

Als een free-to-play-game zal UFL waarschijnlijk een game zijn die je online speelt en dus een andere soort ervaring gaat worden dan bij FIFA 22. Volgens de CEO van het bedrijf, Eugene Nashilov is het een game die gemaakt wordt door fans van voetbal en games. Ze hebben vele games de afgelopen jaren gespeeld en denken zodoende te weten wat een goede voetbalsimulatie moet bieden. Een stukje nederigheid lijkt er niet echt te zijn.

Nog even wachten

FIFA 22 kunnen we op 1 oktober gaan spelen. Op UFL lijk je nog even te moeten wachten. Echte gameplaybeelden zijn er niet en het ziet er naar uit dat de game nog wel even een tijdje in ontwikkeling is. Grote kans dus dat je pas ergens eind 2022 met de game aan de slag kunt. Dus net op het moment dat FIFA 23 in de winkel ligt.

FIFA 22: zes redenen om de nieuwe game (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen