JBL Charge 5: is dit de allerbeste Bluetoothspeaker van 2021?

Gadgets Mark Hofman 14 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Als er één bedrijf de draagbare audiomarkt weet te domineren dan is het JBL wel. Met handige speakers als de GO, de Flip en de Charge heeft het bedrijf al jaren succes. En van die laatste speaker is er onlangs een gloednieuw model verschenen: De JBL Charge 5.

Voldoet de speaker aan de verwachtingen of is het een dikke tegenvaller? We vertellen het je in dit artikel en in de video die je hierboven kunt bekijken!

Het ontwerp van de JBL Charge 5

De JBL Charge 5 heeft een iets andere vormgeving dan zijn voorganger: de JBL Charge 4. Zo is de vormgeving van het logo aanzienlijk anders, waardoor de speaker een strakkere uitstraling heeft gekregen. Verder hebben we te maken met een paar kleine wijzigingen, maar blijft de Charge wel gewoon een soort zetpil. De draagbare speaker zit er overigens wel strak uit en voelt kwalitatief dan ook zeer goed aan.

Bovenop de speaker zitten de knoppen om je muziek te bedienen, aan de zijkanten zitten de subwoofers en aan de achterkant vind je een USB-A aansluiting waarmee je andere apparaten op kunt laden. De Charge 5 is met een IP67 rating uitstekend bestendig tegen water en stof, waardoor je hem echt overal kunt gebruiken.

JBL gaat los tijdens CES: deze producten kunnen we verwachten in 2021

Indrukwekkende geluidskwaliteit

Dat wil je overigens ook wel, want de JBL Charge 5 beschikt wederom over een uitstekende geluidkwaliteit. De heldere tonen en diepe bas zorgen voor een prettige luister-ervaring, al is de bass af en toe wel een beetje overheersend. Qua volume zit het overigens ook goed. Wie de Charge 5 voluit zet heeft geheid gezeik met de buren en daar dun we het natuurlijk voor.

Dankzij de JBL PartyBoost is het mogelijk om de JBL Charge 5 onderdeel te maken van je JBL setup. Dankzij deze functionaliteit verbind de box met andere speakers om je geluidservaring compleet te maken in huis. En ga je de deur uit? Dan neem je de speaker dus lekker met je mee!

JBL Charge 5 Specificaties en de prijs

De JBL Charge 5 is voorzien van een 7500mAh batterij en is dus ook te gebruiken als powerbank. Die accucapaciteit is overigens voldoende om zo’n 20 uur naar je favoriete muziek te kunnen luisteren. En is hij leeg? Dan laadt je de speaker op met de meegeleverde USB-A naar USB-C kabel. Moet je overigens wel zelf opzoek gaan naar een adapter, want die krijg je niet meegeleverd.

JBL Charge 5
De Charge 5 (Afbeelding: JBL)

De JBL Charge 5 heeft een prijskaartje van €179 waardoor het een ontzettend goede deal te noemen is. Je krijgt heel veel kwaliteit terug voor de prijs en dat is natuurlijk wat je wilt. We zijn dan wel weer benieuwd hoe de Charge 5 zich staande weet te houden tegenover de nieuwe Sonos Roam die deze week is aangekondigd, maar daar zullen we later een vergelijking van maken.

De JBL Charge 5 is een fantastische speaker met slechts een paar haken en ogen en misschien wel de beste speaker die we dit jaar te zien krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen