Kapotte Tesla gevonden op bevroren meer (en het hele verhaal is bizar)

Elektrische auto's Jeroen Kraak 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Een wrak van een Tesla werd in 2019 gevonden op een meer in de Verenigde Staten. Het riep vragen op en die zijn nu eindelijk opgelost.

Het was een bijzonder gezicht op een bevroren meer in de staat Vermont, in het noordoosten van de Verenigde Staten. Er stond een Tesla midden op het ijs geparkeerd. Nou ja een Tesla, er was niet veel meer van over van de open. Op het ijs zie je nog net de wielen en een klein deel van de carrosserie.

Het verhaal achter de Tesla

Het verhaal dateert alweer van 2019, maar pas nu is het mysterie ook opgelost. Het verhaal riep natuurlijk veel vragen op omdat omdat een Tesla midden op een meer natuurlijk een raar gezicht was. De waarheid komt nu aan het licht door een rechtszaak tegen de 32-jarige Michael A. Gonzalez die wordt aangeklaagd voor verzekeringsfraude.

Bij het onderzoek zijn de geheime dienst van de Verenigde Staten en het Vermont Department of Motor Vehicles betrokken. Hieruit blijkt dat Gonzalez het aankoopsysteem van Tesla heeft misbruikt om voertuigen te kopen zonder de laatste betaling te hoeven doen. Hij verkocht de auto’s vervolgens via het internet aan dealers en particulieren, meldt Electrek.

Tesla voorziet Model S van imposante update: alles wat je moet weten

Oplichting

In totaal heeft Gonzalez tussen 2018 en 2022 vijf auto’s gekocht met een totale waarde van 607.000 dollar. Voor elk exemplaar deed hij een aanbetaling van 2.500 dollar. Vervolgens regelde hij valse elektronische overboekingen om het saldo te dekken met fictieve rekeningen. Vier van de vijf Tesla’s heeft hij verkocht of in ieder geval geprobeerd te verkopen.

Die vijfde Tesla haalde hij op bij een dealer in Tampa. Hij kreeg wel de auto maar juist niet een eigendomsbewijs mee omdat die laatste betaling niet binnenkwam. Omdat hij dat bewijs niet had kon overleggen. Hij reed vervolgens het bevroren meer in Vermont mee op omdat hij zou gaan ijsvissen. Volgens Gonzalez zou hij toen een geluid hebben gehoord waarna de auto in brand vloog. De aanklager denkt echter dat Gonzalez dit zelf heeft gedaan om de verzekering op te lichten.

Hij moet zich nu verantwoorden in een rechtszaak. Daar kan hij een gevangenisstraf krijgen tot 10 jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen