PlayStation 5 game Deathloop maakt optimaal gebruik van de controller

Games Jelle van Es 1 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je in het bezit bent van een PlayStation 5, dan kun je over een tweetal weken heerlijk losgaan met Deathloop. En nu laat de ontwikkelaar zien hoe de controller op vele manieren wordt gebruikt.

Onlangs schreven we onze preview van Deathloop. Daaruit werd al duidelijk dat dit een hele goede game voor de PlayStation 5 gaat worden. En deze nieuwe trailer toont een zeer belangrijk element.

Deathloop toont hoe de PlayStation 5 -controller wordt gebruikt

De PlayStation 5 weet op vele vlakken de PlayStation 4 achter zich te laten. Games zien er mooier uit, laadtijden zijn een stuk korter en je hebt natuurlijk de DualSense-controller. Deze maakt gebruik van vele leuke foefjes. En in Deathloop komen die goed naar voren. Je voelt het eigenlijk al gelijk wanneer je begint. Want zodra je begint met lopen, voel je de voetstappen in je controller. Maar dat is slechts één voorbeeld. Tijdens het schieten is het ook allemaal erg sterk. Elk wapen wat je daarbij gebruik voelt niet alleen anders qua statistieken, maar ook zeker hoe je controller er op reageert. De onderstaande trailer laat dat eigenlijk wel goed zien.

Met name de wapens die jammen in Deathloop voel je erg met je DualSense-controller op de PlayStation 5. Wanneer je een wapen van een lagere kwaliteit gebruikt en die werkt niet, dan werkt de trigger ook gewoon echt niet. Dat is een perfecte vertaling van de game naar de controller. Ook krijg je vanuit de controller diverse audio-aanwijzingen, waardoor de belevenis naar een hoger niveau wordt getild.

Ook een mooie game

Naast dat de controller fijn werkt in Deathloop op de PlayStation 5, wordt er ook nog even stil gestaan bij de andere voordelen die de spelcomputer biedt. Denk daarbij aan de hoge resolutie, de prachtige lichteffecten en de laadtijden die heerlijk kort zijn. Dat kun je zelf gaan beleven, mits je de spelcomputer in huis hebt, op 14 september.

Deathloop PlayStation 5 Preview: Unieke game met veel potentie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen