Kerstfilm kijken? 5 pareltjes die de moeite 100% waard zijn!

Films & Series Mark Hofman 25 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Een zalig kerstfeest! De nationale vreetdagen zijn officieel begonnen en de gezelligheid kan losbarsten. Maar wat is er lekkerder dan met het hele gezin, of de familie, op de bank te hangen met een zooi kerstfilms? Inderdaad: helemaal niets!

Daarom hebben we bij WANT onze plicht gedaan en hebben we, naast de kerstboom versieren, onderzoek gedaan naar de beste kerstfilms om te kijken.

Kerstfilms: 5 geweldige pareltjes

Als er iets lekker is met kerst, dan is het zonder twijfel het kijken van kerstfilms. De streamingdiensten staan er vol mee, dus aan het aanbod zal het niet liggen. Maar wat zijn nu precies de betere opties?

De onderstaande vijf films zijn een mix van all-time favorites, keiharde klassiekers en een moderne versie van een eeuwenoud verhaal. Home Alone, The Cringe en Elf staan niet in de lijst. We gaan er namelijk vanuit dat de mensen die wel weten te vinden!

#1 Klaus | 2019

Klaus is een goed voorbeeld van een moderne kerstfilm waar we het over tien jaar nog kunnen hebben. De creatie van Sergio Pablos krijgt een score van 94% op Rotten Tomatoes en dat is geheel terecht. Het verhaal over een egoïstische postbode en een eenzame speelgoedmaker is op veel verschillende fronten bijzonder. Het verhaal laat niet alleen zien hoeveel vriendschap kan betekenen, maar de animaties in de Klaus zijn ook next-level.

Klaus duurt 1 uur en 38 minuten en beschikt over een cast bestaande uit o.a. Jason Schwartzman en J.K. Simmons. De kerstfilm is te zien op Netflix. 

#2 Kerstfilms: The Nightmare Before Christmas | 1993

Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas behoort inmiddels wel een beetje tot de kerstklassiekers. De geanimeerde film draait om Jack Skellington: een skelet dat geen zin meer heeft in Halloween. De zogeheten pompoenkoning wil namelijk al vrij vroeg met kerst beginnen. Alleen lijkt deze wens het feest een stuk ellendiger te maken dan de bedoeling is.

The Nightmare Before Christmas duurt 1 uur en 20 minuten en beschikt over een cast bestaande uit o.a. Danny Elfman en Chris Sarandon. De kerstfilm is te zien op Disney+.

#3 Little Women | 2019

Little Women is een film uit 2019 met een cast waar je u tegen zegt. De film draait om Amy, Meg, Jo en Beth March. Ze groeien op in Noord-Amerika waar de burgeroorlog net is afgelopen. Alleen waar haar zussen zich bezighouden met alledaagse dingen, wil Jo haar dromen najagen.

De film Little Women duurt 2 uur en 10 minuten en beschikt zoals gezegd over een indrukwekkende cast. Saoirse Ronane, Meryl Streep, Emma Watson en Timothee Chalamet zijn te zien in de film. Je bekijkt hem helaas niet op een streamingdienst, maar kunt hem wel huren bij Pathé-Thuis.

#4 Kerstfilms: Die Hard | 1988

Die Hard wordt door ongelofelijk veel mensen gezien als dé kerstfilm van het jaar. Het is uiteraard geen film om met het hele gezin te kijken en er zijn genoeg mensen die de traditie totaal niet kennen, maar er zijn talloze fans die zweren bij Die Hard met kerst. In de film volgen we agent John McClane die met zijn gezin naar Los Angeles vliegt. Alleen wordt die trip, door de criminele agenda van Hans Gruber, iets anders dan John had kunnen bedenken.

Die Hard duurt 2 uur en 12 minuten en de cast bestaat o.a. uit Bruce Willis en Alan Rickman. De kerstfilm. is te streamen bij Disney+

#5 It’s A Wonderful Life | 1951

Soms is het lekker om tijdens de kerst even helemaal te verdwijnen in een andere wereld. Dat kun je doen door te genieten van een animatiefilm, maar ook door naar een echte kerstklassieker te kijken. De film It’s a Wonderful Life dateert uit 1947 en wordt gezien als de beste kerstfilm ooit gemaakt. Althans, door Rotten Tomatoes dan. In de film volgen we een engel die een zakenman laat zien hoe de wereld eruit had gezien als hij nooit had bestaan.

It’s a Wonderful Life duurt 2 uur en 10 minuten en is te zien op Amazon Prime Video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen