Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 12 jul 2021

Heb jij klassieke games op zolder? Ze zijn wellicht miljoenen waard!

Afgelopen week was een opmerkelijk week voor games. Vanuit het niets gingen namelijk twee absolute klassiekers voor recordprijzen in de verkoop. Tijd dus om jouw zolder te bekijken.

De week begon met The Legend of Zelda voor de NES. Die begon zijn veiling voor 100.000 dollar. Dat is al een immens hoog bedrag, maar waar het uiteindelijk eindigde is pas echt bizar. Er is een nieuw record voor games gevestigd.

Games voor bizarre prijzen over de toonbank

In april van dit jaar ging een geseald exemplaar van Super Mario Bros. voor 660.000 dollar verkocht. Terwijl we in 2020 nog onder de indruk waren van 156.000 dollar voor Super Mario Bros. 3. Nou, dat record ging dus deze week tweemaal over de kop. Eerst had je dus The Legend of Zelda. Die game was in perfecte staat. Dat in combinatie met het feit dat het een absolute klassieker is, zorgde er voor dat de game voor een bedrag van 870.000 dollar verkocht werd. Dat is dus een mooie investering wanneer je de game zo’n 35 jaar geleden voor 70 dollar op de kop hebt getikt. En dus hadden we een nieuw record voor een bedrag voor verkochte games.

The Legend of Zelda
The Legend of Zelda (Afbeelding: Heritage Auctions)

Dat record bleef niet lang staan. Want afgelopen weekend kwam er een nieuwe mijlpaal voor de wereld van games. Want andermaal werd er een game voor een bizar bedrag verkocht. Deze keer was het de Nintendo 64-launchgame Super Mario 64 die alle jaren keurig netjes in het plastic is gehouden en in perfecte staat verkeerde. Daar was blijkbaar wel vraag naar, want uiteindelijk werd deze game voor 1.560.000 dollar verkocht. Andermaal dus een bedrag waarvan je stijl achterover slaat.

Waar gaat dit heen?

Het idee is dat games net zulke rare bedragen gaan krijgen als momenteel Pokémon kaarten doen. Daarbij zijn het voornamelijk de oudere titels die voor grote prijzen zorgen. Het is dus niet zo dat je nu de winkel in moet open en daar voor de kopende jaren je slag moet slaan.

Duurste game ooit: Super Mario Bros 3 verkocht voor recordbedrag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heb jij klassieke games op zolder? Ze zijn wellicht miljoenen waard!
Sluiten