The Witcher 3 gaat Netflix achterna op PS5 en Xbox Series X

Games Jelle van Es 12 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

The Witcher 3: Wild Hunt is zonder twijfel één van de grootste games van de afgelopen jaren. Hoewel de Netflix-show gebaseerd is op de boeken, is het ook duidelijk dat er heel wat liefde is te vinden voor de game.

Wat dat betreft is het dan ook niet heel erg gek dat de ontwikkelaar van de game nu heeft laten weten dat The Witcher 3: Wild Hunt: Complete Edition voor de next-gen spelcomputers wat liefde vanuit Netflix krijgt.

Netflix-liefde voor The Witcher 3

Dit liet de ontwikkelaar weten tijdens de WitcherCon, een evenement dat draait om alles dat met The Witcher te maken heeft. Daar kregen we onder andere de eerste echte beelden te zien van het tweede seizoen dat op Netflix gaat verschijnen. Maar is het dus ook duidelijk dat er in de verbeterde versie van The Witcher 3: Wild Hunt dus iets gaat gebeuren. Deze versie gaat uitkomen op de pc, PlayStation 5 en Xbox Series X. En wanneer de game verschijnt, dan profiteer je sowieso van verbeterde graphics, kortere laadtijden en ga zo maar door. Daarnaast word je als speler ook getrakteerd op DLC. Wat dat precies gaat brengen, dat is niet duidelijk, maar de onderstaande tweet bevestigt het nieuws in elk geval wel.

De DLC is dus aangekondigd voor next-gen, maar tegelijkertijd wil de ontwikkelaar ook benadrukken dat de extra content ook beschikbaar komt op de oudere platformen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de next-gen versie gratis beschikbaar is voor iedereen die al een huidige versie op één van de platformen heeft. Dus als je de game op de Xbox One hebt gespeeld, dan is de Xbox Series X-versie van The Witcher 3: Wild Hunt dus gratis beschikbaar. En kun je dus de Netflix-DLC daar op spelen.

Het nieuwe seizoen

Mocht je naast The Witcher 3: Wild Hunt dus zin hebben in het nieuwe seizoen van de reeks op Netflix, dan kun je 17 decemeber losgaan. Vanaf die dag zijn de acht afleveringen van het nieuwe seizoen beschikbaar.

The Witcher-actrice stopt al tijdens de opnames met prequel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen