Klassieke Motorola Razr keert voor derde keer teug (en zo ziet hij eruit)

Smartphones Wesley Akkerman 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

In 2019 haalde Motorola de Razr terug uit de dood, in de hoop de lijn voor opvouwbare smartphones nieuw leven in te blazen. Dat gaat de fabrikant tot op heden aardig af, aangezien die telefoon een opvolger kreeg. En als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan komt binnenkort versie drie alweer uit.

Eerder lekten er al specificaties van dit aankomende toestel, waardoor we nu al denken te weten dat de smartphone een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processor krijgt. Dat is de meest recente, high-end processor van het Amerikaanse bedrijf. Die chipset treffen we onder meer aan in toestellen van OnePlus en Poco.

Motorola Razr 3 op de foto gezet

De Motorola Razr 3 krijgt een heel nieuw design, aldus techjournalist Evan Blass (via 91mobiles). Als je de foto’s bekijkt, dan is een vergelijking met de Samsung Galaxy Z Fold 3 zo gemaakt. De hoeken worden iets ronder en de dikke kin, kenmerkend voor de vorige modellen, lijkt in z’n geheel te verdwijnen.

Motorola Razr 3
Motorola Razr 3 (Afbeelding: 91mobiles)

De vingerafdrukscanner lijkt voor een derde keer van plek te veranderen. Dit keer verschuift Motorola hem naar de powerknop. Bij de vorige versie zat de scanner op de achterkant. De eerste Razr presenteerde de scanner in de kin van het apparaat, omdat die behoorlijk groot was en daar dus voldoende plaats voor was.

Meer gelekte specificaties

Daarnaast lekt Blass nog meer specificaties van de aankomende Motorola-smartphone. Zo kunnen we bijvoorbeeld nog een vijftig megapixelcamera verwachten, met een opening van f/1.8. Verder zitten er twee andere lenzen. Denk dan een een groothoeklens en een macrosensor; dit moet overigens een gecombineerde sensor worden.

[REVIEW] Motorola razr 5G: minder nostalgie, meer prestatie

Binnenin zit eveneens een camera, uiteraard om selfies mee te maken. Dit wordt naar verluidt een sensor die beschikt over 32 megapixel. Het is de bedoeling dat het toestel in juli of augustus verschijnt, maar aanvankelijk alleen in China. Er is nog niets bekend over een eventuele release in Nederland of België.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

91mobiles

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen