Jelle van Es
Jelle van Es Games 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze absolute klassieker zou dit jaar nog op de PlayStation 5 verschijnen

Als we kijken naar de releaseschema van de PlayStation 5, dan zien we daar de aankomende maanden een paar absolute topgames. Denk daarbij aan Horizon: Forbidden West en Gran Turismo 7. Maar wat gaat er daarna komen?

Dat is de grote vraag. En er zijn daarbij al een tijdje geruchten over de release van The Last of Us op de PlayStation 5. Dit zou een remake gaan worden. En nu stelt een bekende insider dat die release dichterbij kan zijn dan dat we eerst hadden gedacht.

PlayStation 5-remake voor The Last of Us

Het gaat om Tom Henderson, die wel vaker geruchten over gaming de wereld ingoot en het regelmatig correct heeft. Deze keer stelt hij dat hij vanuit verschillende bronnen heeft begrepen dat de remake van The Last of Us bijna klaar is en in de tweede helft van 2022 op de PlayStation 5 wordt uitgebracht. Dat zou dan de derde keer zijn dat de game wordt uitgegeven. Het origineel verscheen in 2013 op de PlayStation 3. Na die release kwam de game een jaar later als een remaster uit op de PlayStation 4. En nu zou het dus gaan om een heuse remake.

Waar een remaster vaak de bestaande graphics verbeterd, daar pakt een remake het geheel een stuk grondiger aan. Op die manier kan de game er echt uitzien als een recente PlayStation 5 game. En hopelijk krijgt The Last of Part II niet lang daarna een remaster voor de spelcomputer, zodat je beide games op die manier op de nieuwste spelcomputer kunt gaan spelen. Onlangs gaf ontwikkelaar Naughty Dog dat het met meerdere projecten bezig was. Dat zou er dus op kunnen duiden dat ze aan zo’n remake werken. Maar tegelijkertijd zou het ook kunnen dat verwijzen naar een multiplayer-ervaring gebaseerd op The Last of Us Part II. Dat is iets waar in het verleden ook veel over is gesproken.

HBO-serie

Een andere goede reden om een remake van The Last of Us op de PlayStation 5 uit te brengen zou te maken hebben met de HBO-serie van de reeks. Die is momenteel in ontwikkeling en komt wellicht nog later dit jaar uit.

The Last of Us als tv-serie: de eerste beelden van Joel en Ellie duiken op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!