Klipsch T5 II True Wireless oordopjes zijn een goed alternatief

Gadgets Jelle van Es 27 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

De wereld van draadloze oordopjes of wireless earbuds wordt behoorlijk overspoeld. Zo’n beetje elk techbedrijf lijkt tegenwoordig wel een product in hun line-up te hebben. Sommige gaan daarbij voor een budget-keuze, terwijl anderen juist voor premium gaan. Klipsch is daarbij een bedrijf die al heel wat jaren hoogwaardige audioproducten op de markt brengt. Met de Klipsch T5 II True Wireless begeeft het bedrijf zich in de hogere regionen van de draadloze oordopjes.

Sinds 2007 maakt het bedrijf koptelefoons en de Klipsch T5 II True Wireless is de tweede generatie draadloze earbuds. Met een Bluetooth 5-verbinding sluit je ze makkelijk aan op je smartphone en kun je op die manier genieten van je favoriete muziek of podcast. Ik heb ze een tijd gebruikt en dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Klipsch T5 II True Wireless Review

1. Luxe uitstraling

Eerlijk is eerlijk, ze snappen bij Klipsch hoe je met een product om moet gaan. De Klipsch T5 II True Wireless wordt geleverd in een luxe doos, waarbij je als eerste een gouden sticker weg moet halen om het geheel te openen. Vervolgens haal je de oplaadcase er uit en voel je dat deze net wat meer weegt dan de gemiddelde oplaadcase. Het is zeker geen kiloknaller, maar het voelt gewoon wat massiever en luxer. Ook de oordopjes zelf zien er strak uit en ogen wat mij betreft een stuk stoerder dan de standaard AirPods.

Klipsch T5 II True Wireless
Dit straalt wel iets uit (Afbeelding: Klipsch)

2. Oordoppen zitten comfortabel

Maar belangrijker dan de uitstraling is natuurlijk hoe het zit. Ik heb wel eens draadloze oordopjes gebruikt die constant uitvielen. Met de Klipsch T5 II True Wireless was het in één keer goed. Met de standaardmaat waarmee ze geleverd werden zaten ze stevig in mijn oor en blijven ze daar ook inzitten bij een wandeling van een paar kilometer. Ze worden daarnaast ook nog geleverd met zo’n vijf andere maten, waardoor de kans groot is dat ze bij iedereen goed bevestigd kunnen worden. Omdat ze tegen zweet en water kunnen, hoef je ook niet bang te zijn om er lekker mee te sporten terwijl er een regenbui boven je hoofd uitbreekt.

Oordopjes staan mooi op tafel maar nog fijner in je oren (Afbeelding: Klipsch)

3. Geluid is uitstekend

Naast dat de Klipsch T5 II True Wireless goed zit, is het ook fijn om te zien dat het geluid dat er mee geproduceerd wordt dik in orde is. Het is helder en diep, waardoor ik met volle teugen van mijn muziek genoot. Hij mist alleen wel active noise cancellation, wat bij de meeste wireless earbuds in deze prijscategorie wel zit. Toch kun je je dankzij de noise isolation jezelf nog goed afsluiten van de buitenwereld.

Genieten van goede audio (Afbeelding: Klipsch)

4. Gaat lang genoeg mee

Een sterk punt van de Klipsch T5 II True Wireless zit hem in zijn batterij. De meeste draadloze earbuds gaan tussen de vier en zes uur mee voordat je ze weer moet opladen. Maar deze variant gaan acht uur mee voordat je ze moet opladen. Met een volle oplaadcase is het mogelijk om ze drie heer volledig op te laden voor nog eens 24 uur aan batterijduur. In totaal heb je dus 32 uur aan batterij voordat je hem aan de kabel moet hangen en dat is echt heel erg veel.

Goed voor uren plezier (Afbeelding: Klipsch)

5. Uitstekend in de breedte, maar nergens een uitschieter

De Klipsch T5 II True Wireless hebben een adviesprijs van 199 euro. Daarmee bevindt het product zich in de bovenste regionen van de wireless earbuds. En als je kijkt naar de kwaliteit, dan is het gewoon een goed product. Toch mis je iets dat je echt wegblaast. Iets waarvan je denkt ‘wow, dit is een must-have-product’. Dat ontbreekt. Het product straalt echt kwaliteit uit en voelt enorm goed, maar er zijn genoeg alternatieven, die wellicht een klein tikkie minder zijn, maar wel vijftig euro goedkoper zijn. En voor iets meer heb je dus de Apple AirPods Pro, die wel over active noise cancellation beschikt. Wil je ze zelf in huis halen? Dan kun je ze hier scoren.

[REVIEW] Sony WF-1000XM3: AirPods-concurrent met ruisonderdrukking

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen