KPN en Vodafone verhogen de prijzen fors: zo veel meer ga je betalen

Smartphones Jeroen Kraak 5 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Door inflatie lijkt alles duurder te worden, en binnenkort geldt dat ook voor je abonnement voor je iPhone of Android, aangezien zowel Vodafone als KPN een aanzienlijke prijsverhoging aankondigen.

Een abonnement op Netflix of Disney+ kun je wellicht overslaan, maar voor je mobiele telefoon is dat een ander verhaal. Je wilt natuurlijk bereikbaar blijven voor iedereen. Toch is het deze maand misschien tijd om naar een andere provider over te stappen, omdat KPN en Vodafone forse prijsverhogingen doorvoeren vanaf 1 oktober.

KPN en Vodafone verhogen hun prijzen

Klanten van KPN en Vodafone met een abonnement van meer dan drie maanden worden getroffen. Onder het mom van inflatie verhogen beide bedrijven hun prijzen aanzienlijk. Vodafone baseert zich op CBS-cijfers uit 2022, terwijl KPN kijkt naar cijfers van juli 2022 tot en met juni 2023.

Vanwege hun verschillende cijferbenadering hanteren Vodafone en KPN verschillende prijsverhogingspercentages. Vodafone-klanten hebben de vervelendste situatie: de tarieven stijgen met 10 procent, wat behoorlijk fors is. Als je bijvoorbeeld een abonnement hebt van 30 euro per maand, betaal je binnenkort 33 euro.

KPN verhoogt de prijzen met 8,4 procent, met een maximum van 2,50 euro extra per maand. Dit is nog steeds aanzienlijk, vooral omdat het bedrijf vorig jaar al een prijsverhoging van 5,8 procent doorvoerde. Bij Vodafone was dit slechts 2,7 procent.

Slim onderhandelen

Met een langlopend contract kun je niet zomaar overstappen en moet je de prijsverhoging accepteren. Als je abonnement maandelijks wordt verlengd, kan het lonen om naar andere aanbieders te kijken. Als je ook televisie en internet wilt afsluiten, kan het interessant zijn om verschillende aanbieders te vergelijken, omdat bedrijven zoals Vodafone en KPN vaak aanzienlijke kortingen bieden als je meerdere abonnementen combineert.

Vodafone Logo 5G
Het logo van Vodafone (Afbeelding: Vodafone)

Het kan ook helpen om contact op te nemen met KPN of Vodafone en te vermelden dat je overweegt op te zeggen vanwege de hoge prijzen. Het bedrijf biedt vaak een beter aanbod aan, zoals extra zenders of kortingen, om je als klant te behouden.

Hoe zit het met T-Mobile?

Ondertussen komt T-Mobile met ander nieuws. Het bedrijf gaat verder onder de naam Odido. De Nederlandse tak van de Duitse telecommunicatieprovider werd in 2021 overgenomen door investeerders. Na de overname mochten de investeerders nog vijf jaar lang de naam T-Mobile blijven gebruiken, maar ze hebben ervoor gekozen om dit eerder te wijzigen.

De concurrent van Vodafone en KPN gaat nu verder onder de naam Odido, en de winkels en kantoren worden omgebouwd naar de nieuwe formule. Klanten worden automatisch overgezet, en het bedrijf introduceert ook nieuwe abonnementen.

Ziggo komt met het ideale gratis Netflix-alternatief voor abonnees

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen