Wie is Odido, de nieuwe concurrent van KPN en Vodafone?

Tech Jeroen Kraak 5 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

T-Mobile bestaat vanaf vandaag niet meer. De internetprovider gaat verder onder de naam Odido. Maar wat betekent dat voor klanten en kan het bedrijven als KPN en Vodafone het nog moeilijker maken?

Al jarenlang zijn er drie grote spelers op de markt op het gebied van mobiele abonnementen: KPN, Vodafone en T-Mobile. Die laatste verdwijnt en verandert in Odido, maar wat heeft dat allemaal te betekenen?

Van T-Mobile naar Odido

T-Mobile is al lange tijd actief op de Nederlandse markt. De Duitse telecomgigant nam in 2002 alle aandelen over van Ben en fuseerde later nog met de Nederlandse takken van Orange en Tele2.

Deze Nederlandse tak heeft dan ook namen in het portfolio zoals Ben, Simpel en Tele2, die het apart gebruikt. Deze blijven wel gewoon bestaan, al gaat Tele2 Mobiel wel op in Odido.

De naamsverandering komt doordat de Nederlandse tak van T-Mobile werd verkocht aan het Amerikaanse Warburg Pincus en Britse Apax Funds. Twee grote private equities, grote investeringsfondsen die het doel hebben om een bedrijf uiteindelijk te verkopen, of naar de beurs te brengen met als doel om winst te maken.

Wat betekent dit allemaal voor jou?

Goed, ik ga je niet lastigvallen met alle technische details. Jij wil vooral weten wat het voor je abonnement betekent. Wat je meteen zult zien is dat T-Mobile-winkels per vandaag er anders uitzien. In plaats van de roze T, zie je nu het logo van Odido op de gevel staan.

T-Mobile 5G
T-Mobile Thuis. (Afbeelding: T-Mobile)

Voor de klanten van T-Mobile, die nu bij Odido terechtkomen, verandert er voorlopig nog niets. Alleen de naam boven de factuur wordt anders. Toch heeft het bedrijf wel een andere insteek dan zijn voorganger.

Nieuwe abonnementen

Odido wil zich vooral gaan richten op abonnementen zonder datalimiet. Het heeft daarvoor vier verschillende abonnementen met elk een andere snelheid. Je kunt kiezen uit de vier volgende ongelimiteerde abonnementen:

  • Start: 10 MB per seconde. 27,50 euro per maand
  • Basis: 300 MB per seconde. 32,50 euro per maand
  • Plus: 600 MB per seconde: 37,50 euro per maand
  • Premium: 1 GB per seconde, 49,50 euro per maand

Odido heeft wel een heel interessante deal. Een tweede Unlimited-abonnement kost standaard 20 euro per maand. Het maakt dus niet uit of het Start of Premium is. Handig dus als je dus een abonnement zoekt voor meerdere gezinsleden.

Bovendien krijg je bij Plus één extra en bij Premium drie extra’s. Deze extra’s zijn gratis abonnementen op streamingdiensten. Je kunt kiezen uit Deezer, Podimo, Viaplay en Videoland. Later komen daar nog HBO Max en SkyShowtime bij.

KPN en Vodafone verhogen de prijzen fors: zo veel meer ga je betalen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen