Zoveel meer ga jij vanaf deze zomer betalen voor je KPN-abonnement

Tech Mark Hofman 2 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij thuis een internetverbinding van KPN? Dan hebben we slecht nieuws voor je. De telecomprovider maakt vandaag (via NU.nl) bekend dat de prijzen omhoog gaan.

De prijsstijging ligt in lijn met die van vorig jaar, al valt hij dit keer wel hoger uit. Je zal dus iedere maand wederom wat centen extra kwijt zijn aan je internetabonnement.

Internet van KPN duurder

Vanaf 1 juli 2022 ga je meer betalen voor je internetabonnement bij KPN. De provider laat vandaag weten dat het bedrag gemiddeld met zo’n 1 euro en 90 cent verhoogd wordt. Hiermee is de stijging gemiddeld zo’n 40 cent hoger dan vorig jaar. Toen werden abonnementen gemiddeld met 1 euro en 50 cent verhoogd (joh..).

KPN laat weten dat die gemiddelde stijging slechts een deel van het verhaal is. Het is namelijk geheel afhankelijk van welk internetpakket je gebruikt. Zo stijgen bepaalde pakketten met €1,50, waar anderen weer met €2 verhoogd worden. Het enige abonnement dat niet duurder wordt is die van 1 gigabit per seconde. Hier betalen klanten klaarblijkelijk al genoeg voor.

KPN en Vodafone laten je flink meer betalen voor abonnement
Het logo van KPN. (Afbeelding: KPN)

Volgens KPN zelf is de stijging nodig om het netwerk uit te kunnen breiden. Dat is hard nodig, gezien er steeds meer mensen thuiswerken en streamen. Het verbruik is in het afgelopen jaar tussen de 15% en 20% gestegen.

Hoe zit het met XS4ALL?

Niet alleen klanten van KPN, maar ook van XS4ALL moeten meer gaan betalen. Dat heeft te maken met het feit dat de twee verschillende providers worden samengevoegd. Wie op dit moment dus voorzien is van internet van XS4ALL kan ook gemiddeld 1 euro en 90 cent meer rekenen. Het enige verschil is dat deze verhoging niet vanaf 1 juli, maar 1 september 2022 ingaat.

Formule 1 dit seizoen toch gewoon te zien bij Ziggo en KPN (maar…)

Ben jij trouwens benieuwd hoe je dit jaar gewoon Formule 1 kunt bekijken bij KPN? Lees dan zeker even dit artikel dat ik eerder dit jaar schreef via de bovenstaande link. Twijfel je nog over de juiste partij? Dan is dit artikel misschien wel iets voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen