Zo krankzinnig snel wordt de nieuwe elektrische auto van Tesla

Elektrische auto's Mark Hofman 29 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk heeft op X een aantal opvallende uitspraken gedaan over de volgende elektrische auto. De nieuwe Roadster wordt bloedjesnel. En dat is dan nog niet eens het meest indrukwekkende…

Echt veel hebben we er sinds de aankondiging in 2017 niet meer over gehoord, maar de nieuwe Tesla Roadster lijkt er alsnog te komen. Zeker nu de Cybertruck ook daadwerkelijk op de Amerikaanse wegen rijdt, is het dus een kwestie van tijd voordat we eindelijk een blik kunnen werpen op de elektrische auto.

Elon Musk weet de hype in ieder geval goed te sturen, want op X haakt hij aan op de belofte om de nieuwe Roadster in 1,1 seconde naar 100 kilometer per uur te laten rijden. Sterker nog, hij gooit er een schepje bovenop.

Nieuwe elektrische auto Tesla is krankzinnig snel

In 2017 werd de Tesla Roadster aangekondigd met de belofte dat de elektrische auto van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur zou optrekken in een tijd van slechts 1,9 seconden. Monden vielen open, maar in 2021 deed Elon Musk er nog een schepje bovenop. Binnen 1,1 seconde moest het klusje geklaard zijn.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en komt Elon Musk met een nog grotere belofte. De CEO van Tesla laat weten dat de nieuwe Roadster zo snel is dat hij binnen een seconde naar de 100 kilometer per uur vliegt.

Radicaal ontwerp eind dit jaar te zien

Dit doet Musk overigens nadat hij eerder een bericht naar buiten stuurde over het ontwerp van de elektrische auto. Volgens de CEO krijgt het voertuig een radicaal ontwerp. “Er zal nooit meer een auto zijn als deze… als je het al een auto kunt noemen”, laat hij weten.

Als alles volgens plan verloopt, en dat is bij Tesla doorgaans niet het geval, dan kunnen we de elektrische auto eind dit jaar voor het eerst bewonderen. Musk laat weten dat het productieontwerp in ieder geval klaar is. Vanaf 2025 moet de Roadster naar de mensen komen.

Is de elektrische auto echt zo goed voor het milieu als we denken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen