Lenovo Legion Phone 3: is dit de gaming smartphone van je dromen?

Smartphones Jelle van Es 27 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij het halen van een smartphone kijken we vandaag de dag steeds beter naar de mogelijkheden om er op te gamen. Of het nou de games zijn die je er direct op speelt of de mogelijkheid om games er op te streamen via de Xbox Game Pass. En op dat gebied lijkt de Lenovo Legion Phone 3 een apparaat om in de gaten te houden.

Officieel is de Lenovo Legion Phone 3 nog niet aangekondigd, maar hij zou wel in ontwikkeling zijn. Dat stelt de Twitter-gebruiker Evan Blass. Inmiddels heeft hij zijn tweets afgeschermt, waardoor je zou denken dat er iets aan de hand is, maar de dingen die hij stelde zijn inmiddels opgeslagen.

Lenovo Legion Phone 3 een gaming smartphone om van te genieten

De Lenovo Legion Phone 3 zou nu in ontwikkeling zijn onder de projectnaam Diablo. Hij zou in twee varianten gaan uit worden gebracht. Het gaat daarbij om Elite en Pro. De smartphone is voorzien van een 6.92 AMOLED scherm. Dat is dus een flinke unit, die bovendien dus voorzien is van kwaliteit. Daarnaast zou hij beschikken over een 144Hz verversingssnelheid. Op die manier loopt alles lekker soepel. Dat is handig wanneer je een shooter zoals Call of Duty Mobile speelt. Over de resolutie is echter nog niks bekend, maar met deze specificaties zal het daarmee ook wel goed zitten.

Lenovo Legion 3
Het nieuwe model (Afbeelding: Twitter)

De Lenovo Legion Phone 3 beschikt volgens de lekker verder over vier ultrasonic schouder knoppen. Dat zijn dus geen fysieke knoppen, maar reageren wel zo als je met je vingers een drukkende beweging maakt. Verder zijn er nog twee knoppen aan de achterkant om te gebruiken en twee knoppen aan de voorkant om te gebruiken. Die laatste zullen waarschijnlijk ook digitaal zijn. Uiteraard is de smartphone voorzien van heel wat lichtjes, waardoor het geheel gaming uitschreeuwt. Qua geluid moet het ook allemaal goed gaan zitten met twee Dolby Atmos-speakers. Dit alles moet gaan draaien op de Snapdragon 8 Gen 1 chipset en 12GB aan LPDDR5 RAM. Verder zou je 256GB aan UFS 3.1 opslag krijgen, waardoor je heel wat games er op kan zetten. Is dat nog niet genoeg? Dan kun je hem upgraden naar 18GB aan Ram en 512GB aan opslag. Gewoon, omdat het mogelijk is.

Hij blijft koel

De Lenovo Legion Phone 3 wordt verder voorzien van twee batterijen van 2.800 mAh, waardoor hij een tijd mee moet gaan. Interessanter is dat hij net als het model van vorig jaar voorzien wordt van twee fans. Deze zijn er om de warmte van de smartphone weg te voeren, zodat het niet oncomfortabel wordt. Verder zou je nog aan de achterkant twee camera’s hebben van 64MP en 13MP. Aan de voorkant zit een 16MP camera om je selfies naar je gamevrienden te sturen. Hopelijk wordt hij snel aangekondigd.

[REVIEW] Lenovo Legion Phone Duel is ideaal voor gamers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen