Niet te zwaar aan tillen: maak kennis met de lichtste laptop ter wereld

Tablets, Laptops & Computers Wesley Akkerman 7 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het merk Fujitsu is in Nederland niet meer zo groot, maar in Japan nog wel. Daar kun je nu de lichtste laptop tot op heden aanschaffen. Het model, met de pakkende naam WU-X/G2, is onderdeel van de Lifebook-serie en weegt 634 gram zonder oplader. Het apparaat is daardoor lichter dan bijvoorbeeld een iPad Pro 12.9, die minimaal 682 gram weegt.

Natuurlijk is een iPad Pro een tablet en geen laptop, maar op beide apparaten kun je prima op schoot of aan een bureau werken. Qua formaat hoef je overigens weinig in te leveren. Met afmetingen van 307 x 197 x 15,5 mm is er ruimte voor een lekker groot scherm, een breed toetsenbord en een fijne Entertoets.

Lichtste laptop ter wereld

Onder de motorkap van de laptop zit een twaalfde generatie Intel-processor (een 1235U of 1255U) en 8, 16 of 32 GB aan LPDDR4x-werkgeheugen. Dit is dual channel-geheugen, dat gesoldeerd is aan het moederbord. Verder krijg je de keuze uit 256 GB tot 2 TB aan interne opslagruimte. Genoeg voor je foto’s en video’s.

Lichtste laptop
De lichtste laptop tot nu toe (Afbeelding: Fujitsu)

Het display is 13,3 inch groot en beschikt over een Full HD-resolutie. Daarnaast is er een HD-webcam met privacyschild en maak je draadloos verbinding via Bluetooth 5.1 en WiFi 6. Het apparaat beschikt tevens over volop poorten, zoals een kaartlezer, drie USB-poorten, een HDMI-poort en een Ethernetaansluiting.

Geen trucjes aan te pas

Helaas is het zo dat we geen bijzondere verhalen kunnen delen over hoe het Fujitsu gelukt is de lichtste laptop aller tijden te maken. De fabrikant maakt simpelweg gebruik van koolstofvezel voor de behuizing. Dat is licht en duurzaam materiaal, dat je inderdaad prima voor een laptopchassis moet kunnen gebruiken.

Helaas zien we ook dat de fabrikant toch ergens op bezuinigt: de accu. Die heeft een vermogen van 25 WHr, wat ongeveer een kwart is van concurrerende laptops. Desondanks belooft het bedrijf een accuduur van ongeveer elf uur. Maar als we heel eerlijk zijn, dan lijkt ons dat zeer onwaarschijnlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fujitsu

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen