Amazon komt eindelijk met een releasedatum voor Lord of the Rings serie

Films & Series Mark Hofman 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

In 2017 sloot Amazon een deal om Lord of the Ring exclusief naar het platform te halen. Niet voor de films, maar puur voor een gloednieuwe serie. Al is het resultaat van die deal anno 2021 nog steeds niet te zien. En dat zal voorlopig ook zo blijven.

Na vier jaar komt Amazon Studios dan eindelijk met het verlossende woord: de Lord of the Rings serie gaat er echt komen. Het bedrijf maakt bekend dat het eerste seizoen volledig is gefilmd en dat het werk op gebied van nabewerking kan beginnen. En daarmee heeft de filmstudio ook direct in kaart wanneer fans de serie kunnen verwachten.

Amazon brengt Lord of the Rings volgend jaar uit

“Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe enthousiast we allemaal zijn om ons internationale publiek te trakteren op een nieuw en episch avontuur door Middle-Earth”. Dat zijn de woorden van Amazon Studios hoofd Jennifer Salke. Ze laat weten dat de opnames van het eerste seizoen erop zitten en dat ze goed nieuws heeft voor de fans: er komt eindelijk een releasedatum.

Al moeten die fans nog wel even geduld hebben. Amazon Studios brengt de eerste aflevering van de serie namelijk pas op 2 september uit. En nee, dan hebben we het helaas niet over september 2021. De serie verschijnt op 2 september 2022 op de streamingdienst.

Eerste foto een feit

Naast de komst van een releasedatum komt Amazon Studios ook met een eerste foto van de Lord of the Rings serie. Het is niet bekend welk personage hier precies afgebeeld wordt. Wel is de hele stijl van Lord of the Rings uitstekend gehanteerd en schittert Middle-Earth als nooit tevoren.

Lord of the rings serie
Het eerste beeld (Afbeelding: Amazon Studios)

Het is goed om te weten dat deze Lord of the Rings serie zich niet gaat snijden aan datgeen dat we al kennen. De verhalen van de gelijknamige film en The Hobbit blijven dus achterwegen en Amazon Studios gaat ons een compleet andere kant laten zien.

Lord of the Rings-serie: plot, acteurs en releasedatum

Benieuwd wie er in de serie te zien zijn? Collega Jeroen heeft een prachtig overzicht gemaakt en deze is via de bovenstaande link te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen