L’Oréal komt met de bizarste CES 2023-gadget tot nu toe

Tech Dennis Mons 4 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Van de techbeurs CES 2023 verwacht je natuurlijk de nieuwste tv’s, nieuwste telefoons en nieuwste geluidsapparatuur. Maar had je verwacht dat schoonheidsbedrijf L’Oréal er zou staan met een heel bijzondere en ietwat bizarre gadget? Wij niet. Maar ze weten ons toch echt wel even de wenkbrauwen op te laten trekken.

Als een bedrijf als L’Oréal, bekend om vooral make-up en schoonheidsproducten, een stand heeft op CES 2023, dan is er iets aan de hand. Of, in dit geval, aan het gezicht. Ze brengen namelijk een wenkbrauwprinter uit.

L’Oréal gaat je wenkbrauwen printen op CES 2023

Dat het Franse bedrijf prestigieus is wisten we al. Het is het huis van sterren als Soo Joo Park, Alessandra Ambrosio, Camille Rowe-Pourcheresse en Eva Green. Maar wat heeft het verder in hemelsnaam te zoeken op een techbeurs? Nou… Het komt met een printer. Voor je bakkes.

De L’Oréal Brow Magic zal dus niet gebruikt worden om saaie documenten af te drukken, maar om wenkbrauwen af te drukken. Bovendien maakt het gebruik van augmented reality om ervoor te zorgen dat de afgedrukte wenkbrauwen precies goed zijn voor je gezicht.

Dat zal voor sommige dames en heren wel prettig zijn als je af en toe ziet wat een potje er gemaakt wordt door zelf te kliederen, en het kost klauwen met tijd.

Het apparaatje is ontworpen om snel, gemakkelijk en nauwkeurig wenkbrauwen te vormen zonder een borstel of mascara-kwast te gebruiken. L’Oréal heeft samengewerkt met technologiebedrijf Prinker aan het Brow Magic-apparaat.

Handheld tatoeage-apparaat

Prinker was ook een ster op CES, want in 2020 liet het de Prinker S tattoo-printer zien – een handheldapparaat dat snel een tijdelijke tattoo op je huid afdrukt. Het maakt gebruik van Bluetooth om het benodigde tattoo-beeld van je telefoon te halen.

De L’Oréal Brow Magic drukt zijn wenkbrauw-make-up af via 2.400 kleine spuitmondjes op het apparaat, met een resolutie van 1.200 druppels per inch (dpi) en je kiest de vorm, dikte en wenkbrauweffecten via de Brow Magic-app op je telefoon.

AR techniek

Hier komt het augmented reality-onderdeel om de hoek kijken. Door gebruik te maken van de camera op je telefoon, maakt L’Oréal gebruik van zijn ModiFace AI-gestuurde virtuele make-up-technologie om persoonlijke aanbevelingen te doen voor effecten als micro-blading en micro-shading.

Je brengt een primer aan op je wenkbrauwen, een stap die ook deel uitmaakte van de tattoo-applicatie van de Prinker S, voordat je de printer over je wenkbrauwen beweegt. Met één enkele, zwiepende beweging is je nieuwe wenkbrauwlook aangebracht. L’Oréal raadt aan om een topcoat aan te brengen om ervoor te zorgen dat de inkt op zijn plaats blijft.

En nee, geen zorgen, het is makkelijk te verwijderen met make-up remover. Een prijs is nog niet bekend maar we gaan wel degelijk een recensie-exemplaar aanvragen bij L’Oréal want we zijn wel van de slimme verzorgingsproducten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen