Losgeslagen Cybertruck ramt huis slechts paar uur nadat hij gekocht was

Elektrische auto's Sam Dille 7 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

De robuuste Cybertruck van Tesla oogst wat kritiek op X. De elektrische auto blijkt namelijk niet helemaal pluis.

De nieuwe Cybertruck van Tesla werd aangekondigd als onverwoestbaar. Dankzij het gepantserde glas en het futuristische design zou deze nieuwe elektrische auto alle weersomstandigheden aankunnen. In de praktijk blijkt dat wat lastig.

Een nieuwe Cybertruck-bestuurder kon nauwelijks van zijn voertuig genieten. De man was dolblij met zijn nieuwe Tesla, maar al na een paar uur moest hij terug naar de garage. Hij deelde zijn bizarre ervaring op X.

De Tesla Cybertruck die je liever niet wil besturen

De bestuurder, die op X bekend staat als @bfreshwa, deelde een video waarin te zien is dat zijn nieuwe Tesla Cybertruck met een enorme snelheid van een heuvel afdaalt. Vervolgens botst het voertuig ook nog tegen een veranda op.

Volgens de eigenaar liepen de achterremmen vast toen de auto versnelde en werkte het stuur ineens niet meer. De X-gebruiker schreef teleurgesteld: “Ik heb vijf jaar op deze auto gewacht en heb hem nog niet eens met de wifi thuis kunnen verbinden.” Naar verluidt betaalde hij 109.000 dollar voor de Tesla Cybertruck en had hij de nieuwe auto nog geen vijf uur.

Gelukkig raakte niemand gewond bij het ongeluk. Maar de elektrische auto moet wel een flinke operatie ondergaan. Op de achtergrond van onderstaande video is te zien hoe het misging:

Toen de bestuurder contact opnam met Tesla, kreeg hij te horen dat ‘het gaspedaal soms niet meewerkt bij het intrappen van de remmen’. Dat is op zich het minste wat je van een elektrische auto mag verwachten.

De man moet nu via zijn verzekeraar een reparatie regelen. Het kan wel een jaar duren voordat hij weer in zijn Tesla Cybertruck kan rijden. De reparaties zullen naar verwachting zo’n 30.000 dollar kosten. Een flinke domper dus.

Tesla heeft wat uit te leggen

Ongelukjes met de nieuwe Tesla Cybertruck komen vaker voor. Tesla heeft onlangs bijna alle Cybertrucks voor de vierde keer sinds de release teruggeroepen. Deze terugroepactie betreft auto’s die tussen 13 november 2023 en 26 mei 2024 zijn gemaakt.

Tesla beschrijft het probleem op een nogal cryptische manier: “De Cybertruck heeft een speciale aankleding langs de buitenkant van de laadbak, bekend als de zeilapplique, die met lijm is bevestigd. Bij sommige trucks is deze versiering niet goed vastgemaakt, waardoor hij los kan raken of eraf kan vallen.”

Er zouden ook problemen zijn met ruitenwissers die niet werken. Dat is best zorgwekkend, vooral als je bedenkt dat het voertuig nog geen jaar geleden is gelanceerd. De nieuwe auto van Tesla blijkt dus lang niet zo vooruitstrevend te zijn als aangekondigd.

Tesla Cybertruck krijgt concurrentie van Chinese elektrische auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen