Netflix brengt Terminator terug en wil direct dit grote probleem oplossen

Films & Series Rik Claessen 7 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met een nieuwe animeserie van Terminator. In deze serie gaan ze een groot probleem uit de bekende jaren '80-films rechtzetten.

“I’ll be back.” En dit keer op Netflix: er komt namelijk een nieuwe Terminator uit. Dit keer geen film, maar een hele serie. En die ziet er niet alleen goed uit, het verhaal moet een groot probleem met de Terminator-saga oplossen.

Buiten dat de serie waarschijnlijk erg gaaf wordt, is het een mooie ‘reset’ voor de fouten in de saga. Netflix pakt groots uit met Terminator Zero, de animeserie van de gelijknamige hitfilms uit de jaren ’80. De serie zal een grote invloed hebben hoe we naar de personages Sarah Conner en haar zoontje John kijken.

Dit is het probleem dat Terminator Zero op Netflix gaat fixen

De Terminator-saga is altijd gefocust geweest op Sarah Connor en haar zoon John. Sarah was altijd voorbestemd geweest een kind te krijgen, aangezien John mogelijk de redder van de mensheid zou zijn. Je weet wel, omdat de mensen worden vernietigd door robots. Er is geen toekomst zonder beide personages.

In de laatste films van de Terminator, de prequels, komt dit belangrijke verhaal uiteraard veel aan bod. Tuurlijk, deze films hebben ons een breder perspectief van de Terminator-wereld gegeven, maar het verhaal van de Connors kennen we nu wel. Het is dus de hoogste tijd dat er eens aandacht aan iets anders wordt besteed. En dat is precies wat Netflix gaat doen.

In deze periode speelt Netflix’ Terminator Zero zich af

Netflix komt dus met een serie van acht afleveringen. Het opvallendste aan deze serie is dat het een animatieserie is. Zo hebben we het Terminator-universum nog niet eerder gezien. Als het goed is, zijn Sarah en John niet te zien. Natuurlijk verschijnen er wel een hoop moordende cyborgs.

De serie op Netflix zal het verhaal vertellen van nieuwe personages en een nieuwe AI die zou kunnen concurreren met SkyNet. Terminator Zero zal de tijdlijn zoals we deze kennen blijven volgen, waarbij het ene verhaal zich afspeelt in 1997 en het andere in 2022, na Judgement Day. De serie introduceert ook een nieuw Kyle Reese-achtig personage in de vorm van verzetsstrijder Eiko, die naar het verleden is gestuurd om programmeur Malcolm Lee te stoppen.

Netflix brengt Terminator terug en wil direct dit grote probleem oplossen
(afbeelding: Netflix)

Netflix zorgt voor een frisse blik op de serie

Enerzijds is het riskant dat Netflix de kern van de Terminator-verhalen links laat liggen met de nieuwe serie. Anderzijds zorgt het voor een frisse blik op de saga die we al zo goed kennen. De serie kan gezien worden als een soort reset. Vanaf hier kan de saga weer alle kanten op. Of dat nou op Netflix is of met een film, maakt dan niet zoveel uit.

De Terminator-sequels hebben geprobeerd hetzelfde uitgangspunt te aan te passen, maar zijn er niet in geslaagd. Nu is het tijd voor iets nieuws. Hopelijk zal Terminator Zero de start zijn van een complete, vernieuwende verhaallijn van filmreeks die is verheven tot cultklassieker.

Duurste Netflix-film met Stranger Things-ster laat fans wel heel lang wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen