Mafkeesmobiel van de week: een elektrische boot met…tja

Elektrische auto's Sam Dille 8 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De Chinese webshop Alibaba zit vol met de meest bizarre elektrische voertuigen. Van de grootste vrachtwagens tot een minuscule eenwieler. Deze week zijn we het water opgegaan met deze maffe elektrische boot. Een mini-cruiser op zonne-energie, waarmee je kunt speeddaten tijdens het varen?

Er zijn weinig dingen leuker dan op zondagmiddag met je vrienden het water opgaan. De zon schijnt op je gezicht en je hebt een koelbox vol koude drankjes. Toch is niet alles leuk aan zo’n dagje uit. Stel je maar eens voor wat er gebeurt als de motor sputtert en jij en je vrienden verder moeten peddelen. Dit blijft bij een anekdote als je aan boord springt een van alibaba’s beste elektrische boten. In plaats van je zorgen te maken over hoeveel bereik je hebt, kun je achterover leunen en ontspannen terwijl de zon je batterijen oplaadt.

Een elektrische boot met zonnenpanelen

Meestal zijn de elektrische voertuigen van Alibaba eerder een grote grap en het niet waard om in te investeren. Deze elektrische boot is echter best wel geinig. Het voertuig lijkt op een soort badkuip die juist is ontworpen om het water buiten te houden. De drijvende jacuzzi lijkt vier zitplaatsen te hebben, gerangschikt in een speeddate-opstelling. Er is net genoeg ruimte tegenover de stoelen om onhandig met je buurman te vechten om genoeg voetruimte. De twee inzittenden die naar voren gericht zijn, krijgen de rol van stuurman.

Elektrische boot van Alibaba
(Afbeelding: Alibaba)

Het mooiste is de luifel van het zonnepaneel, die twee belangrijke taken heeft. Het scherm voorkomt dat de zonnestralen je huid bereiken en absorbeert de energie van de zon zodat de elektrische boot vooruit gaat. De mini-cruiser is verkrijgbaar met zowel een 300W- als 400W-zonnepaneel. Aangezien er geen plek is voor peddels lijkt het ons beter dat je voor de zekerheid voor de 400W-optie kiest. Er is ook geen opslag voor reddingsvesten, dus de fabrikant is er waarschijnlijk vrij zeker van dat het ding altijd boven water blijft.

Koop er gelijk twee!

We zijn er niet helemaal over uit of dit de meest betrouwbare elektrische boot ooit is, maar voor ‘Alibabaanse-begrippen’ is het een van de betere opties. Daarnaast is de cruiser voor zijn categorie best voordelig. Voor minder dan vijfduizend euro is de boot al voor jou. Nadeel is wel dat je er minimaal twee moet bestellen, dus misschien heb je een vriend die ook wel zin heeft om te varen. Je kunt de elektrische boot hier bestellen op Alibaba.

Elektrische auto met een bed: de allereerste Tukkie-Tukkie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen