Hoe Mario Kart ervoor zorgde dat Usain Bolt wereldkampioen werd

Games Wesley Akkerman 19 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen week verscheen er een nieuwe aflevering van BBC Sound-podcast Press X to Continue. Daarin vertelde wereldkampioen Usian Bolt dat Mario Kart er redelijk voor gezorgd heeft dat hij zijn prestaties behaalde. Maar hoe dan precies?

Usain Bolt is één van de snelste mensen op aarde dankzij z’n records op de 100 en 200 meter-sprints en de 4 x 100 meter-estafette. Hij heeft nog steeds een wereldrecord op z’n naam staan en hij was ooit Olympisch kampioen. Nu werkt Bolt samen met Virgin Media aan holografische technologie genaamd Portl, om te laten zien wat die techniek kan doen voor online multiplayer in de toekomst. Mits de internetverbinding dat toelaat.

Usain Bolt houdt van competitieve games

Dat was een prima reden voor de BBC om de man aan de tand te voelen over zijn persoonlijke game-voorkeuren. De BBC-journalist doet dat door in gesprek te gaan met de hologram van Bolt (klik hier voor de video). De journalist ziet Bolt zitten in een aparte omgeving, terwijl de sprinter dus ergens anders is.

Mario Kart Live
Mario Kart Live (Afbeelding: NIntendo)

Dankzij videogames als medium leerde Bolt om het beste uit zichzelf te halen. Het spelen van games gaf hem de motivatie om altijd te willen winnen. En die instelling hielp hem ook toen hij voor de verschillende records op de banen voorbij rende. “Ik heb dan dezelfde mentaliteit als toen ik games speelde.”

Mario Kart hielp

De journalist reageert daarop, een beetje lacherig, door te zeggen dat hij z’n records pakte “omdat hij erg goed was in Mario Kart”. Bolt moet daar om lachen en zegt: “Haha, ja, het hielp wel”. Maar het stond hem misschien soms ook in de weg, omdat de renner meer dan eens zijn training oversloeg om te kunnen gamen.

PlayStation Plus: deze drie toffe games zijn gratis in december

Bolt heeft ook nog een tip voor elke professionele sporter. Ze mogen best wat vaker gamen om hun gedachten even te verzetten. “Je denkt dan even aan wat anders en bent dan niet bezig met je training. Je bent op dat moment lekker bezig met je videogame en probeert alles uit de kast te trekken om op dat moment te winnen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BBC

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen