Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 23 feb 2022

Opmerkelijke nieuwe Marvel-film voegt nieuwe naam toe aan cast

Bij Marvel denk je natuurlijk meteen aan superhelden, maar de nieuwe film Blade wordt net wat anders. De titel krijgt nu nieuwe acteur erbij.

Het Marvel-universum wordt door moederbedrijf Disney de laatste jaren flink uitgebreid. De nodige nieuwe karakters zijn het afgelopen jaar al voorbijgekomen. Zo hebben we kennis kunnen maken met Shang-Chi en Eternals en zorgt streamingdienst Disney+ dat er ook dit jaar een aantal nieuwe helden bijkomen. Zo gaan we eindelijk Moon Knight, She-Hulk en Ms. Marvel in levende lijven zien.

Marvel komt met Blade

Bij die titels blijft het niet, want Marvel plant ook een aantal nieuwe films. Een daarvan kondigde het al in 2019 aan tijdens de San Diego Comic-Con in 2019. In de titel speelt Mahershala Ali de superheld Blade. Nu is ook bekend geworden dat Aaron Pierre deel uitmaakt van de cast. Welke rol de acteur gaat spelen is echter nog onbekend. Tegen Deadline wil Marvel er niets over zeggen.

Aaron Pierre timmert hard aan de weg de laatste tijd. Zo is hij een van de gezichten uit de succesvolle mini-serie The Underground Railroad. Daarnaast heeft hij ook de rol van Mufasa te pakken in een nieuwe Disney-film.

Aaron Pierre Blade Marvel
De Britse Aaron Pierre. (Afbeelding: Anthony HARVEY / AFP)

Blade kunnen we met recht een bijzondere Marvel-film noemen. Het wordt de eerste MCU-titel met vampiers. Hiermee volgt het zijn eigen lijn van de laatste tijd. Zo zagen we met Shang-Chi eerder al voor het eerst een echte Aziatische held die zich focust op het gebruik van martial-arts.

Niet helemaal nieuw

Toch is het niet helemaal een nieuwe titel. De naam Blade kan je al bekend voorkomen. In de jaren ’90 zagen we al Wesley Snipes in de rol. Met twee sequels die erop volgde kun je het met recht een succes noemen.

Wat velen echter niet weten is dat Blade gewoon een karakter is uit de strips van Marvel. Hij kwam voor het eerst in de comics voor in 1973. Hij is half mens en half vampier. Zijn moeder werd tijdens het baren gebeten door een vampier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opmerkelijke nieuwe Marvel-film voegt nieuwe naam toe aan cast
Sluiten