De Marvel-film die het hele MCU op z’n kop kan zetten

Films & Series Rik Claessen 20 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Marvel krijgt zijn eigen Suicide Squad. Dit clubje anti-helden zou de MCU voor eens en voor altijd kunnen veranderen.

Waar zijn ze bij Marvel in hemelsnaam mee bezig? En dan hebben we het niet over waarom sommige van de latere films niet bepaald topscoorders zijn, maar waar is de MCU mee bezig? Na het einde van Avengers: Endgame gooide Marvel een heleboel nieuwe series, personages en helden onze kant op.

Door die stortvloed aan nieuwe personages en verhaallijnen, speculeren fans al lange tijd waar de Marvel Cinematic Universe nu eigenlijk naar aan het opbouwen is. Krijgen we een nieuwe groep Avengers? Of is het het einde van superhelden zoals we ze kennen. De nieuwste Marvel film genaamd Thunderbolts* moet antwoord geven op die vraag. En dat antwoord kan de MCU voorgoed veranderen.

Dit is waar Thunderbolts van Marvel over gaat

Een personage dat we tijdens de vorige fase van de MCU hier en daar zagen was Valentina Allegra de Fontaine. We weten vrij weinig over haar. Ze werd geïntroduceerd in Falcon and the Winter Soldier en vervolgens zagen we haar aan het einde van Black Widow. In beide gevallen zagen we haar de personages met wat morele problematiek proberen te rekruteren.

Waarom Fontaine dit groepje Marvel-personages bij elkaar aan het sprokkelen is, weten we nog niet. Het lijkt er op dat ze een eigen soort Avengers aan het samenstellen is. Met deze gedachte zou het zomaar eens kunnen dat Thunderbolts* de conclusie wordt van fase 5 van de MCU, met een nieuw groepje (anti-)helden.

De Marvel-film die het hele MCU op z'n kop kan zetten
Florence Pugh als Yelena Belova (afbeelding: Marvel Studios)

Worden deze Thunderbolts dan de vervangers van de Avengers? Daar lijkt het nog niet echt op. Zeker als je kijkt naar wat voor een personages er allemaal in het clubje zitten. Zo hebben we Ghost, Red Guardian, Yelena Belova, Winter Soldier en Task Master. Veelal buitenbeetjes, sidekicks of schurken. Wat moeten ze doen die personages in hemelsnaam samen?

In de stripboeken van Marvel zijn de Thunderbolts een rare club

Je zou de Thunderbolts een beetje kunnen zien als de Marvel-variant op de Suicide Squad van DC. Een bij elkaar geraapt zooitje anti-helden met morele problematiek dat samen er op uittrekt voor een groter doel.

Het grote verschil tussen de Thunderbolts en de Suicide Squad is voor wie ze werken. Suicide Squad knapt de vuile klusjes van de Amerikaanse overheid op. Het doel van de Thunderbolts* is hun slechterikenimago wat oppoetsen.

In de stripboeken van Marvel wordt het clubje opgericht door een aartsvijand van Captain America, namelijk Baron Zemo. In de tijd van oprichting was er een ware vraag naar groepen superhelden die hier en daar wat konden helpen. Zemo zag dit als een perfecte kans om het publiek te manipuleren en veel meer macht te krijgen met zijn eigen heldenclubje.

De Marvel-film die het hele MCU op z'n kop kan zetten
Baron Zemo in Falcon and the Winter Soldier (afbeelding; Marvel Studios)

De keerzijde voor Zemo was dat dit zooitje slechteriken hem uiteindelijk buiten wist te knikkeren en daadwerkelijk samen probeerde het juiste te doen voor de mensheid. Het is dus een underdogverhaal over de anti-helden van Marvel.

Wie krijgen we te zien in deze nieuwe film?

Grote kans dat je enthousiast bent geworden over Thunderbolts*. Wij namelijk wel. Helaas moeten we nog wel even wachten. De film is pas onlangs aangekondigd en verschijnt waarschijnlijk pas op 5 mei 2025. De film had dit jaar in juli moeten verschijnen, maar door de grote stakingen in Hollywood lag het productieproces even plat.

Wie goed naar de poster van de nieuwe film heeft gekeken is misschien wel iets opgevallen. Er staat niet Thunderbolts*, maar Thunderbolts. Yup, zonder sterretje. Bij Marvel hebben ze het wel constant over Thunderbolts*, mét een sterretje. Dat is een bewuste keuze geweest, zei Marvel-topman Kevin Feige. Wat het sterretje precies betekent, zullen we pas te zien krijgen als de film uitkomt.

DC en Marvel komen samen: zien we straks Batman en Spider-Man in een film?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen