Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt. LUNA, SEC en Coinbase update

Tech Robert Kroes 23 feb 2022
Leestijd: 5 minuten

 

Uiteraard bekijken we ook vandaag rond lunchtijd de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we welke bull-kansen er voor Terra (LUNA) liggen. Ook zien we problemen bij Coinbase. Tot slot bekijken we hoe de SEC steeds meer onder vuur komt te liggen door crypto.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs herstelt snel, ook sentiment top 25 crypto weer positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 34.155,90 ($ 38.836,58). Dit is 3,17% hoger dan tijdens de crypto lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto zetten het herstel door. Afgezien van de stable coins zien we alleen sterk stijgende koersen. De grootste winst van de dag is momenteel voor Terra (LUNA) met + 13,21%%, maar daarover hierna meer. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de live cryptoprijzen analyseren.

Terra (LUNA) blijft stijgen, veel meer kansen voor bulls

We zien momenteel dat de Terra Luna (LUNA) steeds terug te vinden is bij de beste dagresultaten. Dit komt door een sterke ondersteuning. Dit zien we enerzijds aan de gegevens van investeerders. Volgens opgave van het team achter de munt kochten investeerders voor $ 1 miljard tokens om verdere technische ontwikkelingen te financieren. Het geld wordt besteed aan een UST Forex Reserve fonds ter dekking van de TerraUSD (UST).

Ook de technische analyses laten mogelijkheden voor een fikse bull-run zien. Er wordt zelfs een winstdoelstelling van $ 92,- genoemd. Dit lijkt echter een brug te ver om in één keer te bereiken. Er is volgens analisten zeker groeipotentie tot het eerste weerstandsniveau op $ 68,-, hetgeen doorbroken kan worden. Daarmee ligt de weg naar het tweede weerstandsniveau op $ 70,- open. Daar tegenover staat dat er uiteraard ook een short-scenario geldt. Analisten schatten dit risico in op theoretisch. Als theorie werkelijkheid wordt voorziet men echter een koersdoel op $ 32,-. Als we de analisten volgen en dit risico theoretisch laten terwijl we de live Terra (Luna) prijs van $ 58,02 bekijken zien we dat er dus flinke kansen op rendement liggen.

SEC steeds verder onder druk door crypto

De SEC komt steeds verder onder vuur te liggen door haar aanpak van de crypto-industrie. Aanleiding hiervoor is de rechtszaak die SEC met Ripple (XRP) voert over de vraag of crypto voor de Amerikaanse wet als security gezien moet worden. Waar velen in het begin dachten dat de SEC een sterke zaak had en crypto als securities gezien zouden worden komt er steeds meer twijfel. De rechter lijkt begrip op te brengen voor de standpunten van Ripple (XRP).

Voormalig SEC bestuurder Joseph Hall was te gast in de ‘Thinking Crypto’ podcast. Hij liet daar zijn licht over de zaak schijnen en concludeert dat Ripple (XRP) deze zaak wel eens zou kunnen winnen. De hele podcast kan je hier terugkijken.

Een van de oorzaken is dat steeds duidelijker wordt dat de SEC tegenstrijdige signalen afgeeft over de positie van de cryptomarkt als geheel, maar ook over individuele cryptomunten zoals Ethereum (ETH) en Ripple (XRP), als securities. Dit leidt tot onzekerheid en boosheid in de markt.

In zijn verrassingsoptreden op YouTube in de vorm van een AMA (Ask Me Anything) sessie uitte Cardano (ADA) oprichter en CEO  Charles Hoskinson zijn gedachten over de SEC en haar wispelturigheid duidelijk. Hij vraagt zich, net als velen in en buiten de cryptosector af hoe de markt zich moet richten op regelgeving en compliance als een toezichthouder onduidelijke en tegenstrijdige boodschappen afgeeft terwijl er geen specifieke regels over crypto op papier staan. Ook zijn hele sessie kun je uiteraard terugkijken.

Veel belangstellenden wachten dan ook af hoe de zaak tussen Ripple (XRP) en de SEC af zal lopen. Een voor Ripple (XRP) gunstige uitspraak wordt gezien als een gunstige uitspraak voor de hele cryptomarkt en heeft hopelijk een positieve invloed op de te verwachten regelgeving.

Gelukkig is crypto beurs Coinbase gehackt…

Cryptobeurs Coinbase is gehackt. De hacker slaagde erin om voor 50 Shiba Inu (SHIB), die momenteel een waarde van $ 0,0013325 vertegenwoordigen, 50 Bitcoin aan te kopen. Doordat deze test uitgevoerd is via de werkende site van de beurs heeft de hacker zijn vinding direct wereldkundig gemaakt. Het webcare-team van Coinbase reageerde binnen 3 minuten en legde haar platform stil om de crypto transactie ongedaan te maken en de bug te fixen.

Inmiddels is de bug verholpen en heeft de hacker zijn (welverdiende) bounty bug (met $ 250.000,- de grootste uitkering in de historie van Coinbase) ontvangen. Afgezien van dit bedrag, schade door de handelsstop en een beetje free publicity voor de hacker heeft Coinbase geen schade geleden. Hoe anders had dit geweest als de hacker de mogelijkheden maximaal benut had. Gelukkig is Coinbase gehackt door de juiste (white hat) hacker.

Uiteraard zijn we benieuwd of het herstel op de cryptomarkt doorzet. Of dit zo is lees je uiteraard vanavond in onze Bitcoin update.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen