Crypto lunch: prijs BTC vlak, crypto mixt. SEC over XRP, Red Bull en …

Tech Robert Kroes 16 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Zoals gebruikelijk rond lunchtijd bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Verder bekijken we een interview waarin SEC-voorzitter Gensler opvallende uitspraken over crypto en Ripple (XRP) doet. Daarna analyseren we een enorme cryptodeal van Max Verstappen’s Red Bull en tot slot bekijken we trading strategieën.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs vlak, prijzen top 25 crypto wisselen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 38.909,25 ($ 44.227,97). Dit is 0,12% lager dan tijdens onze crypto lunch van gisteren.

De prijzen van de top 25 crypto vertonen een wisselend beeld. We zien koersdalingen, waarbij Crypto.comCoin (CRO) op dit moment met -1,90% het meeste verliest in 24 uur. Aan de andere kant zien we ook koersstijgingen. De meeste winst is voor Avalanche (AVAX), dat 6,48% stijgt. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de crypto en Bitcoin live prijzen analyseren.

SEC-voorzitter ligt tipje van de sluier op, is Ripple (XRP) een security?

Gisteren had Forbes een interview met SEC-voorzitter Gensler over de cryptomarkt. Er staat meer regulering te komen, maar tegelijk is onzeker wat de criteria zijn voor crypto om als security aangemerkt te worden. De SEC wil zich daar normaal, zeker gezien de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en SEC, niet over uitlaten. Des te opvallender is het dat Gensler in dit interview wel een tipje van de sluier oplicht over zijn zienswijze. Je kunt het interview hier bekijken.

Zoals we zien hanteert Gensler een strenge visie. Zodra er geld van anderen wordt opgehaald met het oogmerk winst te behalen is er volgens hem sprake van een security. Opvallend daarbij is dat hij niet alleen de munten zelf noemt als mogelijke security, maar ook naar de platformen/exchanges waar handel en lening in crypto mogelijk is wijst.

Ook is hij kritisch over een Bitcoin spot ETF omdat er geen onderliggende, gereguleerde markt is. Dit maakt dat goedkeuring voor een spot Bitcoin ETF op korte termijn niet voor de hand ligt.

Aan de koersen te zien reageert de markt neutraal. Inmiddels duiken wel de eerste negatieve commentaren op.

Red Bull sluit weer een mega sponsordeal in crypto

We zagen eerder al dat Red Bull een sponsorovereenkomst sloot met Tezos (XTZ). Ook zagen we dat Max Verstappen binnenkort wellicht crypto-les gaat geven. Toch weerhoudt dat andere cryptobedrijven niet om ook te willen profiteren van de populariteit van Red Bull en wereldkampioen Max Verstappen.

Het raceteam sloot namelijk een deal van $ 150 miljoen voor drie jaar met cryptoplatform Bybit. Hiermee zou het gaan om de grootste crypto sponsordeal in sport tot nu toe. Uiteraard zal er uitgebreide naamsvermelding op de auto’s en wellicht kleding van coureurs en staf komen, maar wat we verder inhoudelijk kunnen verwachten is nog niet bekend.

Leren van professionele crypto investeerders

De institutionele beleggers zijn natuurlijk continue op de hoogte van de ontwikkelingen in de cryptomarkt en gebruiken professionele en geavanceerde methodes om kansen in crypto en andere beleggingen te spotten. Veel particuliere investeerders zouden graag een kijkje nemen in die wereld.

Die kans komt echter niet te vaak voor, maar nu is het zo ver. Een van de grootste market makers ter wereld, Jane Street, stemde toe met een interview over crypto en beleggen in andere producten zoals DeFi’s. Hoewel de naam Jane Street niet bij iedere belegger bekend is heeft deze partij grote invloed op markten waaronder de cryptomarkt. Hun transactievolume van 17 miljard per dag zegt genoeg. Je kunt dus iets leren van het crypto-interview met Jane Street dat onze collega’s van Tradeincrypto.com publiceerden. Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen