Crypto update: prijs Bitcoin en crypto daalt. Max Verstappen geeft cryptoles

Tech Robert Kroes 21 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we wat de dalende markt betekent. Tot slot zien we hoe je crypto les kunt krijgen van Max Verstappen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, ook correctie voor top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 54.133,23 ($ 62.932,86). Dit is 4,59% lager dan tijdens de Bitcoin update van gisteravond.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen in de meeste gevallen. Er zijn enkele uitzonderingen die de regel bevestigen. Grootste stijger is VeChain (VET), dat +9,15% noteert in 24 uur. De meeste cryptomunten schrijven echter verlies. Grootste verliezer is BinanceCoin (BNB), dat 5,0 % verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Prijs Bitcoin daalt, maar niet zo snel. Hoe nu te handelen?

Een correctie was na de stijgende koersen van de afgelopen dagen te voorzien. Op Binance U.S. ging het echter wel heel hard. Om 7.34 vanochtend (New York time) vloog de koers in een flash crash liefst 87% omlaag, waardoor de Bitcoin prijs even op $ 8.200 stond. Op dat moment was het handelsvolume op de crypto beurs 592,8 BTC, hetgeen een waarde van zo’n $ 40 miljoen vertegenwoordigde voor de flash crash. Binance heeft nog niet gereageerd, dus het is nog niet bekend wat de oorzaak van deze cryptoblunder was en hoeveel geld ermee gemoeid is.

Tijdens de lunch zagen we nog dat de Bitcoin juist bleef stijgen. De snelle prijsdaling heeft investeerders dan ook verrast. Een van de factoren van deze prijsdaling is de zogenoemde crypto sneeuwbal. Onze collega’s van Tradeincrypto.com leggen uit wat de crypto sneeuwbal is en handelsmogelijkheden uit.

Wil jij in crypto leren investeren van Max Verstappen?

De regelmatige lezers weten inmiddels dat Red Bull al sponsordeals met cryptomunten heeft, maar een nieuwe deal betrekt Red Bull op een andere manier in crypto. Red Bull heeft namelijk ook een tweejarige deal met Cash App gesloten. Onderdeel van de deal is dat Max Verstappen les gaat geven in het investeren in cryptomunten.

Voor zover nu bekend bestaat de deal uit drie filmpjes. Het eerste filmpje met Max Verstappen in actie kan je hierna bekijken.

De twee volgende filmpjes zullen in de komende weken worden gelanceerd. In een filmpje legt Max Verstappen de waarde van Bitcoin uit en in het andere filmpje legt hij uit hoe je via de Cash App in crypto kunt handelen. We zijn benieuwd!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen