Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto stijgt: traders tips en Super Bowl update

Tech Robert Kroes 15 feb 2022
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd. Wij bekijken de stijgende live crypto prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we waarom de markt stijgt en delen we tips van traders. Tot slot bekijken we hoe lucratief de crypto advertenties rond de Super Bowl waren.

Natuurlijk beginnen we met de stijgende live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs stijgt, prijzen top 25 crypto stijgen mee

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.048,65 ($ 44.201,68). Dit is 4,89% hoger dan tijdens onze crypto lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen. Afgezien van de stable coins zien we alleen stijgende koersen op het digitale koersenbord. De grootste winst is op dit moment voor Avalanche (AVAX), dat 12,41% stijgt. Dit is niet de enige cryptomunt die de stijging in dubbele cijfers noteert, zoals we op de website van Tradeincrypto.com zien als we de live cryptoprijzen analyseren.

Waarom stijgt de crypto en is deze stijging duurzaam?

De cryptomarkt reageert vooral positief op de situatie in Rusland en de Oekraïne, die minder explosief lijkt te worden. Hierdoor durven investeerders weer meer risico te nemen. Daarnaast zien we dat de situatie in Canada een gunstige invloed heeft. Enerzijds wil men daar crypto reguleren om witwassen tegen te gaan. Dit is een teken dat het land de digitale munten serieus neemt. Anderzijds ziet men met de inzet van crypto transacties bij de trucker-protesten de toegevoegde waarde van Bitcoin en andere crypto als betaalmiddel.

Of deze trend duurzaam is moet blijken. Enerzijds ziet men positieve ontwikkelingen, zoals een bullish relative strength index (RSI) uitbraak.

Aan de andere kant zien we dat de derivatenmarkt nog niet reageert. De swap volumes zijn zelfs zo’n 70% lager dan in 2021, zo blijkt uit onderzoek van IntoTheBlock.

 Crypto met potentie (of juist niet): trader tips

Nu de markt weer beweegt zien we dat diverse traders hun tips delen.

Hier investeren de Binance Smart Chain (BSC) whales

De grootste whales die de Binance Smart Chain gebruiken, gebruiken hun crypto ook om in andere munten te investeren. Hoewel we natuurlijk niet precies weten wat hun redenen zijn om munten te kopen kunnen we wel zien wat ze kopen. WhaleStats maakte het volgende overzicht.

Opvallend is dat we direct na de ‘usual suspects’ Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) munten zien die qua marktkapitalisatie lager in de top 25 staan. Ripple (XRP) is wellicht de meest opvallende afwezige crypto, zeker gezien de positieve vooruitzichten.

Analist CredibleCrypto is overigens beduidend positiever over Ripple (XRP), zoals hij met zijn ruim 300.000 volgers deelt

De live Ripple (XRP) prijs is met $ 0,832 5,85% hoger dan gisteren.

Influencer MoneyZG investeert in deze crypto op (middel)lange termijn

MoneyZG is een YouTuber over crypto met ruim 394.000 volgers. Hij analyseerde diverse cryptomunten en noemde zijn drie keuzes voor rendement op de middellange termijn. Deze zijn SOLANA (SOL), Fantom (FTM) en Secret (SCRT).

Als argumenten om in Solana (SOL) te investeren noemt hij:

  • De snelle groeicurve. De munt is pas sinds 2020 op de markt, maar groeit sneller dan Ethereum (ETH). Daarbij is de schaalbaarheid beter.
  • Een ander aansprekend aspect is de snelheid van het netwerk in combinatie met lage transactiekosten
  • Als derde reden noemt hij het zeer diverse en betrouwbare netwerk van investeerders.

Daarmee is de munt volgens hem een Ethereum killer met potentieel. De huidige Solana (SOL) prijs van $ 102,98 biedt volgens hem dan ook kansen.

Het aansprekende van Fantom (FTM) is volgens de influencer dat deze partij geen blockchain maar een ander distributiesysteem gebruik voor haar transacties. Daarmee kunnen transacties snel en goedkoop afgewikkeld worden.

Een tweede voordeel is dat er meer waarde in het systeem zit dan de marktkapitalisatie van de munt. Hieruit spreekt vertrouwen en volgens hem dus groeipotentie om de huidige prijs van Fantom (FTM) flink te laten stijgen. Op dit moment noteert de koers van de munt die we ook al in de top 25 zagen $ 2,061 met 9,97% winst.

Als laatste investeringstip noemt hij Secret. Deze coin is echter nog klein en zullen we daarom niet verder bespreken.

 

Hoe winstgevend waren de crypto reclames rond de Super Bowl?

Dit jaar maakten, zoals we al zagen, diverse crypto bedrijven gebruik van de enorme populariteit van de Super Bowl om te adverteren voor hun merk. Onze collega’s van Tradeincrypto.com doken in de statistieken en vonden antwoorden op typisch Nederlandse vragen als: “Wat kost dat?” “Levert het wat op?”. Ook bekijken ze natuurlijk hoe de miljoenenweddenschap van Drake afliep in hun bijdrage over Super Bowl crypto advertising.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen