Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 4 nov 2021

Grote Marvel-game loopt vervelende vertraging op

Een tijdje geleden werd Marvel’s Midnight Suns met redelijk wat bombarie aangekondigd. Het is de nieuwe game van het team dat eerder verantwoordelijk was voor de XCOM-games. Mocht je er naar uitkijken, dan hebben we helaas slecht nieuws.

Het was in eerste instantie voor de ontwikkelaar het plan om Marvel’s Midnight Suns in maart 2022 uit te brengen. Maar dat lijkt toch iets te snel te zijn geweest. De game loopt namelijk flink wat vertraging op.

Vertraging voor Marvel’s Midnight Suns

Marvel’s Midnight Suns staat nu namelijk gepland voor het nieuwe financiële jaar van uitgever Take Two. In hun geval loopt dat van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2023. Dat betekent dus dat de kans groot is dat we de game pas ergens in september kunnen gaan spelen. De kans dat hij in juli uitkomt lijkt ons klein, aangezien dat de periode is waarin er eigenlijk nooit iets uitkomt. Op Twitter gaat de producer Garth DeAngelis in op de vertraging. Het is eigenlijk het bekende verhaal: de ontwikkelaar heeft meer tijd nodig om de game goed te maken.

Toch vind ik het wel jammer. Ik heb enorm veel lol beleefd met de XCOM-games en het feit dat Marvel’s Midnight Suns een game is uit die studio maakt me zeer nieuwsgierig. De game geeft je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met verschillende Marvel-helden en daarbij heb je ook de optie om je eigen held aan te maken. De combat is turn-based en je maakt gebruik van kaarten om je aanvallen te kiezen. In tegenstelling tot de XCOM-games heb je in deze titel niet te maken met permadeath, waardoor de game iets toegankelijker gaat zijn.

Over de game

Volgens de uitgever is Marvel’s Midnight Suns een game die je meeneemt naar de strijd met Lilith, de moeder van demonen. Na eeuwen is zij tot leven gewekt en heeft ze het plan om haar kwaadaardige meester, Chthon, op te roepen. De Avengers krijgen zodoende te maken met een ongekend lastige strijd, maar roepen daarbij de hulp in van de jonge helden met bovennatuurlijke krachten als Nico Minoru, Blade, Magik, en Ghost Rider. Samen herrijzen ze een oude krijger genaamd de Jager. Dit is het kind van Lillith en de enige die haar ooit heeft verslagen.

Marvel’s Midnight Suns onthuld: ontdek de duistere kant van het universum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Grote Marvel-game loopt vervelende vertraging op
Sluiten