Marvel werkt aan nieuwe X-Men-film met de naam ‘The Mutants’

Films & Series Jeroen Kraak 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Er lijkt eindelijk weer een nieuwe X-Men-film aan te komen. Een rapport claimt dat Marvel Studios werkt aan ‘The Mutants’.

Marvel-films zijn een van de populairste blockbusters uit Hollywood. Toch was dat niet altijd zo. Rond de eeuwwisseling had het bedrijf moeite om te overleven. Het verkocht daarom de rechten van een flink aantal personages om te overleven. Zo zit Spider-Man nog steeds bij Sony Pictures en ging 20th Century Fox er vandoor met The Fantastic Four en X-Men.

De toekomst van het MCU

Doordat Disney Marvel overnam en later ook 20th Century Fox, is het een kwestie van tijd dat de werelden samen worden gevoegd. Het Marvel Cinematic Universe (MCU) is inmiddels toe aan Phase 4. Gelukkig sloten Sony en Disney eerder een deal zodat we Spider-Man in het MCU terugzagen. Met de helden 20th Century Fox was dat niet het geval, waardoor we X-men bijvoorbeeld moesten missen tijdens de Avengers-films.

Daar lijkt nu een einde aan te komen, want Marvel Studios werkt aan een nieuwe X-Men-film met de naam The Mutants, meldt The Illuminerdi. De film dient als reboot voor de X-Men en daarmee kunnen de helden dus geïntroduceerd worden in het MCU. Dat zou natuurlijk geweldig zijn, want in de comics zien we natuurlijk al de Avengers vs X-Men wat een ideaal scenario voor een film zou zijn.

De komst van X-men

Marvel-baas Kevin Feige teaset al verschillende keren met de komst van de superhelden die voorheen eigendom waren van 20th Century Fox. Zo werd eerder al bekendgemaakt dat er een Fantastic Four-film komt. Bij de X-Men bleef het verdacht stil. Er waren wel geruchten, maar daarop is nooit gereageerd door Disney en Marvel.

Het best kun je de komende tijd Disney+ in de gaten houden. In WandaVision zaten al een aantal subtiele verwijzingen naar X-Men. Er zat zelfs een personage uit de franchise in. Mogelijk zien we tijdens The Falcon and the Winter Soldier en Loki meer over X-Men en natuurlijk The Fantastic Four.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen