Comeback Marvel en Star Wars op Netflix en HBO Max niet uitgesloten

Pop-Culture Jeroen Kraak 7 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Het was voor flink veel Netflix-leden balen dat Marvel en Star Wars-films van het platform verdwenen. De grote reden hiervoor was de lancering van Disney+. Toch kunnen films en series in de toekomst toch zomaar weer terugkeren.

Het is een grote ergernis van ons allemaal: de versplintering van het aanbod door de streamingdiensten. Waarbij je eerst praktisch alles op Netflix kon zien, moet je nu heel goed zoeken waar je een bepaalde film of serie kunt vinden. Marvel en Star Wars vind je bijvoorbeeld enkel op Disney+. En dan nog het meest irritante: al die abonnementen kosten je klauwen met geld.

Disney+ onder druk

Je zou denken dat al die eigen streamingdiensten flink wat geld in het laatje brengen bij alle eigenaren, maar niets is minder waar. De diensten staan namelijk flink onder druk en de gouden jaren lijken voorbij. Zelfs Disney+ heeft het lastig en dus is het wellicht mogelijk dat sommige Marvel en Star Wars-titels wellicht weer op Netflix verschijnen.

Disney staat namelijk onder druk vanwege de hoge kosten. Het bedrijf onderzoekt nu volgens Bloomberg verschillende oplossingen. Een daarvan is om andere streamingdiensten licenties te geven voor Disney+ films en series, zoals Marvel- en Star Wars-titels. Waarschijnlijk gaat het bedrijf woensdag de plannen verder onthullen.

NCIS x Star Wars: hoe wetenschappers moorden in de ruimte willen oplossen
Chewie is er ondersteboven van. (Afbeelding: LucasFilm)

Star Wars en Marvel op Netflix en HBO Max?

Het is onduidelijk welke series en films dat zullen zijn. Natuurlijk kun je het vergeten dat Disney+-kaskrakers als The Mandalorian of Loki naar een ander platform komen, maar wellicht zijn oudere Star Wars en Marvel-films wel interessant om daarvan de licentie te verkopen.

Wat je ook zeker niet moet vergeten is dat Disney veel meer dan Marvel, Star Wars en Pixel is. Zo heeft het ook 20th Century Fox waarvan het allerlei content op Star heeft. Denk bijvoorbeeld aan How I Met Your Mother, wat eerst nog gewoon op Netflix stond. Het ligt voor de hand dat Disney als eerste aan die series en films denkt.

Hoe dan ook, het wordt nog afwachten, maar het biedt in ieder geval hoop. Zo heb je minder abonnementen nodig, tenzij je echte puristen bent zoals wij, die ook alle originals willen zien.

Netflix en HBO willen niet dat je streaming-accounts deelt: maar zo doe je dat (voor)alsnog wel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen