Marvel stelt 6 nieuwe films uit, verwijdert van 2 films de releasedatum

Oef, dat is geen lekkere manier om de dinsdag te beginnen. Marvel heeft vannacht bekendgemaakt dat het zijn planning volledig door elkaar husselt. Er zijn maar liefst zes titels die worden uitgesteld en twee films die nu überhaupt geen releasedatum meer hebben.

Welke films zijn precies vertraagd, wat is de grote reden erachter en hoe ziet de planning er nu uit?

Marvel stelt zes films uit, twee zonder datum

De planning voor 2021 lijkt zo goed als een zekerheid te zijn. Het jaar begon met WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier op Disney+. Black Widow liep enige vertraging op, maar verscheen gewoon in juli. Loki zag het daglicht en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings verscheen in de bioscoop. Niets aan de hand, dus.

Voor de rest van het jaar staan Eternals en Spider-Man: No Way Home nog op de planning en heeft Marvel dus kunnen doen wat het wilde doen in 2021. Maar dat geldt waarschijnlijk niet voor 2022. De planning voor dat jaar is, net als de planning voor het jaar daarop, volledig door elkaar geschud. Een overzicht:

  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness | maart 2022 -> 6 mei 2022
  • Thor: Love and Thunder | 6 mei 2022 -> 8 juli 2022
  • Black Panter: Wakanda Forever | 8 juli 2022 -> 11 november 2022
  • The Marvels | 2022 -> 17 februari 2023
  • Ant-Man and the Wasp: Quantumania| 28 juli 2023

Zoals je ziet zijn er voornamelijk een aantal films die plekken van andere titels hebben overgenomen. Zo zou Thor: Love and Thunder dus op 6 mei verschijnen, maar zien we op die datum Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Net als dat de nieuwe Thor-film verschijnt op de oorspronkelijke releasedatum van Black Panther.

Twee films, die nog niet voorzien zijn van een titel, zijn volledig van de planning verdwenen.

Wat is er precies aan de hand?

Het grote probleem waar Marvel tegenaan loopt is de productie van de films. Niet heel gek, gezien het plan om na Endgame een tijdje rust te nemen volledig in het water viel door de corona pandemie. Marvel ging door met het uitbrengen van films en draaide opeens op een ander schema dan in eerste instantie de bedoeling was. De trein heeft dus aardig lang door kunnen denderen zonder dat er echt consquenties waren. Helaas is dat niet meer aan de orde en heeft Marvel gewoon niets meer tijd nodig.

Zoals Kevin Feige, baas van Marvel, in het bovenstaande interview al zegt: ‘Doctor Strange verkast zes weken, waardoor fans niet iedere drie maanden, maar vijf maanden een nieuwe Marvel-film krijgen. Ik denk dat we dat wel aankunnen.’

Reageer op artikel:
Marvel stelt 6 nieuwe films uit, verwijdert van 2 films de releasedatum
Sluiten