Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 okt 2021

PlayStation 5 weet na drie jaar de Nintendo Switch te verslaan

Ja, de PlayStation 5 is nog geen jaar op de markt, dus eigenlijk is de titel een beetje vals. Toch heeft de spelcomputer in de Verenigde Staten een opmerkelijke mijlpaal behaald ten op zichte van de Nintendo Switch.

Want in de Verenigde Staten is het de PlayStation 5 gelukt om in september van dit jaar in zowel aantallen als in omzet het beter te doen dan de Nintendo Switch. Die spelcomputer was maar liefst 33 maanden lang de best verkochte spelcomputer van het land.

PlayStation 5 verslaat de Nintendo Switch

De laatste keer dat er in een maand tijd een spelcomputer het beter deed dan de Nintendo Switch in de Verenigde Staten was in november van 2018. Toen was het de PlayStation 4 die het het beste deed. Vervolgens was het dus de hele tijd de spelcomputer van Nintendo die het het beste deed. En nu is hij dus verslagen door de PlayStation 5. En dat is extra opvallend, omdat de spelcomputer van Sony nog altijd zeer beperkt beschikbaar is. Wat dat betreft is het dus een mooie prestatie die geleverd is. In de onderstaande tweet zie je hoe het zit.

Dit verhaal heeft in principe twee kanten. Enerzijds geeft het aan dat de voorraden van de PlayStation 5 ietwat oplopen, anders had de spelcomputer natuurlijk niet verkocht kunnen worden. En anderzijds zou het kunnen dat men in september besloot om de Nintendo Switch even te laten liggen. Begin oktober verscheen namelijk de OLED-versie van de spelcomputer, die verschillende voordelen heeft.

PlayStation 5
PlayStation 5 (Afbeelding: Charles Sims / Unsplash)

Een betere versie

De Nintendo Switch OLED heeft een fijner scherm, net wat meer opslag en een betere kickstand, waardoor je hem makkelijker op tafel kunt neerzetten. Wellicht dat je dan in oktober weer ziet dat de spelcomputer de PlayStation 5 weer voorbij gaat. Een review van de OLED lees je hier.

Nintendo Switch OLED: vijf redenen om hem (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PlayStation 5 weet na drie jaar de Nintendo Switch te verslaan
Sluiten