Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Elektrische auto's 18 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Maserati gaat vanaf 2030 volledig elektrisch (en dit is het eerste model)

Maserati wordt het eerste Italiaanse, luxueuze automerk dat flink inzet op de elektrische auto, met de nieuwe GranTurismo. In 2025 wil de autofabrikant een volledige lijn met dergelijke auto’s uitbrengen. De genoemde GranTurismo komt volgend jaar op de markt en krijgt meer dan 1.200 pk met zich mee.

Eerder maakte Maserati zijn plannen voor de toekomst al bekend. Maar nu laat het bedrijf middels een persbericht weten klaar te zijn met de voorbereidingen van de zogenaamde Folgore-lijn. Dit is een lijn auto’s die volledig elektrisch rijdt. De GranTurismo Folgore is slechts de eerste in de lijn elektrische auto’s.

Elektrische auto van Maserati

De Maserati GranTurismo Folgore gaat maximaal 300 kilometer per uur en heeft meer dan 1.200 pk onder de motorkap. Het duurt slechts drie seconden voordat de elektrische auto van nul op honderd zit. De autofabrikant produceert deze wagen in de Miraflori-productiehub en geeft hem behoorlijk wat technologie mee.

Elektrische auto Maserati
De GranTurismo van Maserati (Afbeelding: Maserati)

Veel van die technologische eigenschappen haalt Maserati uit de Formule E. Denk dan aan prestaties en elegantie, maar ook aan comfort. Daarnaast maakt het merk van de gelegenheid gebruik aan te kondigen dat de Grecale SUV volgend jaar ook een elektrische versie krijgt. De “reguliere” variant is over enkele dagen te koop.

Alles wordt 100 procent elektrisch

Elektrisch rijden wordt de norm. Want Maserati is dus van plan om van al haar auto’s een elektrische versie uit te brengen in 2025. De MC20 super sportscar, de nieuwe Quattroporte sportsedan en de full-size Levante SUV maken het aanbod compleet. Zo moet het merk klanten van allerlei markten bedienen.

Dit nieuwe plan is onderdeel van het strategische Stellantis Dare Forward 2030-plan, dat op 1 maart jongstleden aangekondigd werd. Alle nieuwe Maserati-modellen worden voor honderd procent in Italië ontwikkeld, gemonteerd en geproduceerd. Stellantis is een Frans-Italiaans-Amerikaanse multinationale autofabrikant, met veertien automerken onder zich.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Maserati

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!