Na ‘Bohemian Rhapsody’en ‘Rocketman’ is het nu tijd voor ‘Michael

Films & Series Mark Hofman 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Het leven van muziekiconen is verdomd interessant. In de afgelopen paar jaar zijn films als Bohemian Rhapsody en Rocketman door het dak gegaan. Het was dus wachten tot Michael Jackson aan de beurt zou zijn.

Lionsgate maakt vandaag bekend dat de studio met een film over het leven van The King of Pop komt. De film krijgt de passende titel Michael en wordt gemaakt door Graham King. Juist, de man die ook verantwoordelijk was voor Bohemian Rhapsody.

Na Bohemian Rhapsody is het tijd voor Michael

Het levensverhaal van Michael Jackson is al honderd keer verteld, maar blijft interessant. Dat The King of Pop geen makkelijke jeugd heeft gehad is algemeen bekend en dat hij ook in zijn volwassen leven genoeg problemen had weten we ook. Toch heeft de filmindustrie de laatste jaren laten zien dat bekende verhalen, na al die jaren, zich nog steeds uitstekend lenen voor de bioscoop.

Het verhaal van Elton John was bij veel mensen bekend, maar Rocketman was alsnog een gigantische hit. De keuze voor een film over Michael Jackson is wat dat betreft volkomen logisch. Tot de dag van vandaag is The King of Pop nog altijd de artiest die de meeste platen ooit verkocht heeft.

Graham King wist het verhaal van Queen uitstekend neer te zetten met Bohemian Rhapsody. Dat hij dé man is om de film Michael te produceren mag dus duidelijk zijn. Al zal King het zeker niet alleen doen. Mensen die dicht bij de familie van Jackson staan, en de rechten hebben om dit te doen, zullen zorgen dat de film in juiste banen wordt geleidt. Het script ligt in handen van Oscar-genomineerde schrijver John Logan.

Eerdere films over het leven van Michael Jackson

Wanneer de film precies verschijnt, en welke acteurs een rol in Michael krijgen, is op dit moment nog niet bekend. Wel weten we dat de film een plekje krijgt in een pittig gevuld rijtje met Jackson-films. Sterker nog: de King of Pop was zelf groot liefhebber en was zelfs in verschillende films te zien. Denk bijvoorbeeld aan The Wiz, Men in Black en zijn eigen productie Moonwalker.

Uiteraard zijn er vandaag de dag ook een hoop documentaires zoals This is It, Bad 25 en Michael Jackson: The Life of an Icon te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen