Microsoft Edge gaat je nu nog beter beschermen op het internet

Apps Jeroen Kraak 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Edge heeft natuurlijk al een tijdje een eigen password manager. Deze wordt nu door de internetgigant nog verder verbetert.

Vroeger gebruikten we allemaal Internet Explorer. Sinds de komst van alternatieven als Google Chrome en Mozilla Firefox is het marktaandeel van Microsoft gigantisch gedaald. Met Edge doet het weer alles aan om de top van de internetbrowsers te komen. Nu komt het met een nieuwe tool om je nog beter te beschermen online.

Je hebt een goede password manager nodig

Tegenwoordig is een password manager onmisbaar. Het beschermt je ideaal op het internet. Het is dan ook belangrijk om voor elke site een ander wachtwoord te hebben, zodat hackers niet veel met je gegevens kunnen. Natuurlijk is het onmogelijk om ze allemaal te onthouden en daar komt de hulp van de password manager goed van pas.

Gelukkig heeft Microsoft Edge ook een eigen password manager. Deze is overigens niet nieuw. Het liet al weten wanneer jouw inloggegevens in handen zijn gekomen van hackers, maar nu krijgt het nog een extra handige functie met de naam Password Health.

Hier vind je de functie in Microsoft Edge

Password Health kun je aanzetten via de hoofdpagina van de wachtwoord-instellingen. Hiervoor ga je naar: edge://settings/passwords. Eenmaal ingesteld zie je een nieuwe Health Column op de pagina. Daarmee geeft Microsoft Edge aan wanneer je jezelf beter moet beschermen. Drie lijntjes betekent dat het helemaal veilig is, twee voor een eerder gebruikt wachtwoord en een rode cirkel voor een gelekt wachtwoord. In de column van Password Health kun je tevens in een oogopslag zien welke van je wachtwoorden kwetsbaar zijn.

De nieuwe Password Health is te vinden in Microsoft Edge Canary 93 en is nu te downloaden. Het is dus nog niet de definitieve versie van de browser. Vermoedelijk vind je deze functie daarin pas over een tijdje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen