Jelle van Es
Jelle van Es Games 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Flight Simulator na update nog gebruiksvriendelijker

Langzaam maar zeker mogen we weer wat meer gaan reizen. Maar wie het gevoel van een lange vlucht wil ervaren, kan nog altijd het beste bij Microsoft Flight Simulator terecht.

Met Microsoft Flight Simulator heb je de mogelijkheid om ergens in de wereld in een vliegtuig te stappen en dan de wereld te verkennen. En nu heeft de game een zeer vriendelijke update gekregen.

Microsoft Flight Simulator is vriendelijker

Eerder kwam Microsoft Flight Simulator al met een update die er voor zorgde dat de enorme laadtijden aan het begin van de game een stuk minder lang werden. En nu heeft een nieuwe update er voor gezorgd dat je hardeschijf niet vol wordt gegooid. De game was in eerste instantie zo’n 170 GB groot, waardoor het ook een tijd duurde voordat je de game had gedownload. Maar nu is de game nog maar 81 GB groot. De nieuwe update heeft er dus voor gezorgd dat er 89 GB aan ruimte op je hardeschijf wordt bespaard.

De mensen achter Microsoft Flight Simulator hebben niet laten weten hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. Er wordt enkel gesproken over dat er een optimalisatie is doorgevoerd. En daardoor heb je dus minder ruimte op de hardeschijf nodig. De game heeft dat overigens nog niet helemaal door. Wanneer je de game via de Microsoft Store binnen wil halen, dan zegt die website dat je nog altijd 127 GB aan ruimte nodig hebt. Maar als je hem gaat downloaden, blijkt dat dus ruim 40GB minder te zijn. Op die manier kun je de game dus sneller binnenhalen en gaan vliegen.

Xbox Series X-versie komt nog

Mocht je geen pc bezitten en wil je wel het luchtruim gaan verkennen, dan moet je waarschijnlijk nog even geduld hebben. Microsoft Flight Simulator komt namelijk ook op de Xbox Series X uit. Die versie staat gepland voor deze zomer, maar daar hebben we al een tijdje niks van gehoord.

Flight Simulator is een stuk leuker geworden voor Nederlanders!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!