Hoe Microsoft Teams jouw manier van communiceren voorgoed gaat veranderen

Apps Jeroen Kraak 23 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je een kantoorbaan hebt, is er een grote kans dat je met je collega’s via Microsoft Teams communiceert. Hartstikke handig natuurlijk, maar het kan nog veel beter. Iets wat de toekomst van communiceren voorgoed gaat veranderen, ook tijdens jouw vakantie in het buitenland.

Het is een van de meest intrigerende dingen op deze wereld: taalverschil. Je hoeft maar 10 minuten in Nederland te rijden en je komt weer een ander dialect tegen. Dan hebben we het natuurlijk over microniveau, laat staan hoe het in de wereld is met allerlei talen. Microsoft Teams heeft de oplossing.

Microsoft teams vertaalt jouw gesprek

Hoe cool zou het namelijk zijn om zonder moeite te kunnen praten met een Chinees, Spanjaard of iemand uit Kazachstan? Dat jouw uitspraken gewoon meteen vertaald worden door een computer? Microsoft Teams zet daarin nu de eerste stap, meldt TechRadar.

Natuurlijk kun je op je vakantie Google Translate gebruiken, maar dat is wat omslachtig en duurt wat lang. Microsoft Teams komt nu met een 2.0-versie. In videocalls vertaalt het direct wat iemand uit het buitenland jou vertelt. Zo kun je meteen meelezen en houd je dus een vloeiend gesprek.

Microsoft Teams noemt dit zelf intelligente vertaling en het is beschikbaar voor gebruikers op de telefoon. Eerder bracht de dienst al de mogelijkheid om vertalers in te huren voor belangrijke gesprekken. Dit is natuurlijk echt weer een stap voorwaarts.

Google Das Leben der Anderen
🕵️ (Afbeelding: Buena Vista International)

Praten met buitenlandse collega’s

Eigenlijk zorgt de functie van Microsoft Teams ervoor dat je met bijna iedereen op de wereld moeiteloos samen kan werken. Je kunt bijvoorbeeld simpeler vergaderen met collega’s uit Frankrijk die bijvoorbeeld geen Engels spreken. Dat maakt het functioneren in het bedrijf een stuk beter.

Om Live Calls in Microsoft Teams te gebruiken hoef je maar weinig moeite te doen. Wanneer je een oproep begint selecteer je de optie live captions in de taal naar keuze.

Dit is slechts het begin van vertalen

Stel je voor hoe deze techniek verder uitgebreid zou kunnen worden. Dat een programma als Microsoft Teams direct uitspraken vertaalt in je oor tijdens een gesprek. Dat maakt communiceren in het buitenland zoveel simpeler.

Hoewel de toekomstvooruitzichten van de Microsoft Teams-functie oneindig lijken, kan het toch echt geen kwaad om zelf een taal te leren. De mensen appreciëren de moeite en het levert ook meteen leuke gesprekken op. Zo’n taal leren kan ook veel simpeler dan vroeger door apps als Duolingo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen