Motorola komt met de ultieme telefoon voor avonturiers en klunzen

Smartphones Jeroen Kraak 17 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Wie heeft er nu niet zijn telefoon eens laten vallen? Voor je het weet heb je een barst in het scherm. Motorola komt met de oplossing.

We gebruiken onze telefoons dagelijks. Omdat we er zoveel aanzitten kan er van alles misgaan. Je telefoon laten vallen komt dan ook regelmatig voor. Natuurlijk kun je daarvoor een beschermingshoesje kopen, maar dat is niet altijd handig. Motorola komt nu met de Defy die tegen alles beschermd is.

Motorola maakt indruk met betaalbare smartphone vol indrukwekkende features

De Motorola Defy komt eraan

De Motorola Defy is een zogenaamde rugged telefoon, wat betekent dat die extra beschermd is. Zo kun je ‘m overal zorgeloos beschermen. De telefoon heeft een dubbele afgedichte behuizing waardoor die 35 minuten waterdicht is tot 1,5 meter. Ook is die met een IP68-certificatie bestand tegen zand en stof. Laat je jouw telefoon vaak vallen, ook dat is bij dat toestel geen punt. Hoewel wij het niet aanbevelen, overleeft dit toestel een val van 1,8 meter. Een sleutelkoord moet tevens doen voorkomen dat de Motorola Defy niet valt.

Aan de buitenkant zit een 6,5 inch HD+ scherm met 0,7mm dik Gorilla Glass Victus. Zelfs met natte vingers is de telefoon bruikbaar. Er is ook een waterdichte 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Motorola Defy
De Defy is bijna alle omstandigheden te gebruiken. (Afbeelding: Motorola)

Camera

Aan de achterkant van het toestel vind je een 48MP f/1.8 hoofdsensor camera en ook een 2MP diepte- en 2MP macrocamera. Aan de voorkant moet een 8MP-sefiecamera er voor zorgen dat je duidelijk in beeld bent.

Onder de motorkap

Onder de motorkap van de Motorola Defy is een Qualcomm SD662 2GHz opta-cora processor het hart van de telefoon. Er is 4GB ram en 64GB ROM aanwezig. Dit geheugen kun je overigens nog uitbreiden door middel van een microSD. De telefoon ondersteunt LTE Cat 4.

Natuurlijk is bij zo’n telefoon de batterij belangrijk. Als je wellicht gaat kamperen heb je niets aan batterij die snel leeg is. Binnenin de Motorola Defy zit een 5000 mAh-batterij. Volgens de fabrikant gaat deze tot twee dagen mee. Opladen kan via 20W TurboPower

Motorola Defy
De telefoon vanuit alle hoeken. (Afbeelding: Motorola)

Prijsvan de Motorola Defy

Het is nog onbekend wanneer de telefoon in Nederland beschikbaar, maar het duurt vermoedelijk niet lang. De Motorola Defy gaat 329 euro kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen