Motorola introduceert met razr 50 (ultra) gloednieuwe opvouwbare Android-smartphone

Smartphones Jeroen Kraak 25 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

In New York heeft Motorola zijn twee nieuwe vouwtelefoons gepresenteerd. Wij vertellen je wat je met de razr 50 en 50 ultra allemaal kan.

Terwijl de Motorola edge 50 ultra nog maar net uit is, presenteert Motorola opnieuw een aantal nieuwe modellen. Dit keer laat het de razr 50 en 50 ultra voor het eerst aan de wereld zien.

Hoewel de twee vouwtelefoons vooral de show stelen, presenteert het bedrijf ook de Motorola Tag, de eerste tracker van het bedrijf.

Dit is de nieuwe Motorola razr 50 ultra

Hoewel nog niet elk merk overstag is, zien we steeds meer vouwtelefoons op de markt komen. Een markt die Motorola goed kent, want het heeft de afgelopen jaren al een aantal razr’s uitgebracht. Nu is het de beurt aan de razr 50 en het vlaggenschip, de 50 ultra.

Het scherm aan de achterkant

Laten we bij die laatste beginnen, want dat is echt het paradepaardje van het bedrijf. Wat meteen opvalt, is de achterkant. Motorola heeft het scherm nog groter gemaakt, zodat je de smartphone nog beter kunt bedienen zonder ‘m open te klappen. Met een grootte van 4 inch is het zelfs het grootste scherm aan de achterkant op de hele markt.

Dit is de Razr 50 (Ultra): de nieuwe vouwtelefoon van Motorola
(Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

En dat bedienen van de achterkant heeft Motorola nog makkelijker gemaakt. Moeiteloos swipe je door allerlei schermen en kun je zelfs elke app bedienen. Iets wat je helemaal kunt personaliseren op de manier zoals jij dat wilt. Zo check je heel snel je e-mail of vraag je iets aan Google Gemini.

Het is ook nog eens een Always-on-scherm, waarbij je ‘m makkelijk de tijd kunt laten weergeven of je favoriete foto’s kunt tonen. Batterijmanagement zorgt ervoor dat je smartphone niet te snel leeg gaat.

Met die laatste functie maakt de Motorola razr 50 ultra AI-gadgets zoals de Rabbit R1 al helemaal overbodig, voor zover die dat al niet was. Je kunt vanaf dit scherm heel makkelijk Gemini om hulp vragen. In de toekomst komt Motorola met nog meer AI-functies die je helpen om alles optimaal te organiseren, onder het mom van Moto AI.

Het scherm aan de voorkant

Klap je de smartphone open, heb je aan de binnenkant een 6.9-inch pOLED-scherm met een verversingssnelheid tussen de 120 en 165 Hz. Beide schermen hebben een maximale helderheid van 3000 nits, waardoor je ‘m prima in volle zon kunt gebruiken.

Dit is de Razr 50 (Ultra): de nieuwe vouwtelefoon van Motorola
(Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Beide schermen hebben Gorilla Glass Victus dat ervoor zorgt dat er geen krassen op het scherm komen. Ook kun je de smartphone simpel bedienen in de regen, want deze heeft Water Touch. Daarnaast is hij waterbestendig, al is het beter om ‘m gewoon droog te houden.

Batterij en processor

Aan de binnenkant kiest Motorola voor de Snapdragon 8S Gen 3-chip. Het is dus niet de krachtigste processor op de markt, maar volgens het merk een overwogen keuze. Hij is volgens het bedrijf krachtig genoeg om alle taken uit te voeren die je wilt. Deze wordt ondersteund door 12 GB RAM en ook heb je 512 GB opslag.

Aan de binnenkant van het toestel zit daarnaast ook nog een 4000 mAh-batterij. Die moet het volgens Motorola makkelijk een dag uithouden. Lukt het je toch niet? Dan is er Turbocharging, waarmee je het toestel met 45 W kunt opladen.

Camera

Aan de achterkant van het toestel vind je de 50-megapixel hoofdcamera die foto’s in high-res maakt. De andere aan de achterkant is een 50-megapixel telefotolens met 2x optische zoom. Natuurlijk is ook bij deze foto’s en video AI het toverwoord. Met die AI kun je foto’s en video’s simpel bewerken en verbeteren.

Dit is de Razr 50 (Ultra): de nieuwe vouwtelefoon van Motorola
(Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Naast de automatische verbetering zijn er nog meer AI-functies voor foto’s. Zo is er adaptieve stabilisatie. Het beeld blijft recht als je beweegt. Als je juist iets bewegend in beeld wilt brengen, is er een speciaal actieshot, zodat je geen wazig beeld krijgt. Long Exposure is er voor mooie timelapses en superzoom zorgt ervoor dat wanneer je flink inzoomt, de AI de foto scherper maakt.

Wat opvalt, is dat het achterste deel dat geen scherm heeft, maar een zachte vegan leren afwerking heeft. Zo ligt de smartphone zachter in de hand. Je kunt kiezen uit speelse kleuren zoals groen, blauw, oranje en roze.

Dan blijven er nog twee dingen over: de prijs en releasedatum. De Motorola razr 50 ultra is vanaf 25 juni te koop en kost 1.199,99 euro.

Dit is de Razr 50 (Ultra): de nieuwe vouwtelefoon van Motorola
Ook te gebruiken als klassieke camcorder. (Afbeelding: WANT/Jeroen Kraak)

Motorola razr 50

Naast de Motorola 50 ultra is er ook een reguliere 50. Ook dit is een vouwtelefoon, alleen heeft deze net wat mindere specs. Zo is het scherm aan de achterkant kleiner (3.6 inch) en heeft deze ook een minder krachtige processor (de MediaTek Dimensity 7300X).

Daarnaast is de 50-megapixel telefotocamera ingeruild voor een 13-megapixel groothoek-/macrolens. Wel is er aan de binnenkant een pOLED-scherm van 6.9-inch met een verversingssnelheid van 120 Hz. De twee schermen hebben beide een maximale helderheid van 3000 nits.

Net zoals de Motorola razr 50 ultra heeft ook de gewone 50 een leren achterkant. Hier kun je kiezen uit de kleuren oranje, grijs en zand. Hij is vanaf 1 juli te koop en kost 899,99 euro.

Motorola Tag

Als laatste komt Motorola ook nog met de nieuwe Moto Tag. Deze werkt samen met alle andere Android-smartphones omdat het Google’s Vind mijn apparaat ondersteunt. Deze tag is net zoals de AirTag van Apple rond. In plaats van een Apple-logo staat de M van Motorola erop.

Het bedrijf heeft nog geen precieze releasedatum gegeven, maar de tag moet ergens in de komende maanden verschijnen. Wel weten we al de prijs. Deze zal 49,99 euro voor één exemplaar zijn en 139,99 euro voor vier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen