Marvel gooit het met Ms. Marvel-cast over andere boeg

Films & Series Jeroen Kraak 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Ms. Marvel is een van de nieuwe series die naar Disney+ komen. Nu zijn er wat meer details over de productie uitgelekt.

Marvel belooft een bijzondere superheldenserie op Disney+ te worden. Het is een van de weinige superheldenseries waarbij een vrouw de hoofdrol speelt en die daarnaast ook nog eens moslim is.

Grote namen voor Ms. Marvel

Om de serie een succes te maken heeft Disney een aantal grote namen aangetrokken voor de rollen. Dat zijn echter wel andere acteurs dan dat je waarschijnlijk gewend bent. In plaats van namen uit Hollywood, kiest het enorm grote namen uit Bollywood voor MS. Marvel.

Voor het project heeft Disney Samina Ahmed en Farhan Akhtar aangetrokken, meldt India Today. Beiden zijn op dit moment in Thailand voor een project. Hoewel er geen naam van het project bekend is, lijkt het alles naar Ms. Marvel te wijzen. Disney noch de acteurs zelf hebben zich er nog niet over uitgesproken.

Eerste grote rol voor Iman Vellani

Wat wel al bekend is, is dat Iman Vellani de rol gaat spelen van Ms. Marvel. Het is voor haar de eerste grote rol in Hollywood. Naast de serie krijgt ze ook een rol in de film Captain Marvel 2 die voor 2022 gepland staat.

Naast Vellani zijn ook al de namen van Laurel Marsden, Rish Shah, Mohan Kapur, Iyad Hajjaj, Shaan Merchant, Yasmeen Fletcher, Saagar Shaikh en Zenobia Shroff bekendgemaakt. Wat opvalt is dat Marvel dus voor een multiculturele cast kiest voor haar nieuwe sterserie. Met Black Panther wist het eerder al nieuwe standaarden neer te zetten in de filmindustrie door met een bijna geheel zwarte cast te werken. Het kreeg dan ook veel lof.

Dit is Ms. Marvel

Ms. Marvel gaat over Kamela Khan. Een Amerikaans meisje van Pakistaanse afkomst. Ze groeit op in Jersey City en is fan van grote superhelden als Captain Marvel. Nooit had ze gedacht dat ze zelf een held zou worden. Met haar bijzondere krachten kan ze vormen en groottes veranderen en daarmee wil ze de wereld een betere plaats maken.

Ms. Marvel komt ergens aan het eind van 2021 uit. De opnames in het Amerikaanse Atlanta zijn al afgerond en nu lijkt de cast dus in Thailand te zijn om daar te filmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen