Apple Arcade: de beste games die je in april 2021 kunt spelen!

Games Jelle van Es 6 apr 2021
Leestijd: 5 minuten

Zo’n anderhalf jaar geleden lanceerde Apple zijn Apple Arcade. Het was een nieuw platform voor gaming, waarbij je als bezitter van een iPhone, iPad, Apple TV of Mac voor een vast bedrag per maand toegang kreeg tot een grote bibliotheek aan games. Het voordeel van de game was dat je ze dus kon proberen zonder aankopen te doen en dat er geen microtransacties in zaten.

Na een veelbelovend begin met Apple Arcade, werd het daarna al snel wat minder interessant. Elke week kwamen er wel games uit, maar echt grote titels ontbraken. Totdat Apple vorige week opeens een offensief openden. In één klap werden er een groot aantal nieuwe games aan de catalogus toegevoegd en was het mogelijk om een paar klassiekers uit het verleden te proberen. Uiteraard is het te hopen dat Apple nu doorpakt en meer games toevoegt, maar als je nieuw bent, dan zijn er nu echt een aantal titels die dik de moeite waard zijn. Wij zetten de belangrijkste games op een rij.

De Must-have games van Apple Arcade

1. Fantasian op Apple Arcade

We trappen dit Apple Arcade-overzicht af met Fantasian, één van de nieuwere grote titels. De game werd al bij de lancering van de service aangekondigd, maar is nu pas uit. Het is een grote Japanse RPG van Mistwalker. Aan het hoofd van de studio staat Hironobu Sakaguchi, die verantwoordelijk is voor de originele Final Fantasy-games. Als je op zoek bent naar een game die je heel wat uren zoet houdt, dan zit je bij deze game aan het goede adres.

Fantasian Apple Arcade
Fantasian (Afbeelding: Apple)

2. Clap Hanz Golf

Clap Hanz Golf is de nieuwste titel van de maker van de Everybody’s Golf-reeks. De game is vernoemd naar de ontwikkelaar in de vorm van Clap Hanz. Het is een heerlijke relaxte titel die je er altijd even makkelijk bij kunt pakken. Wat nieuw is in dit deel, is dat je met een teams van golfers speelt. Na elke hole wissel je van speler, waarbij je te maken krijgt met de diverse voor- en nadelen die de spelers hebben. Echt een ideale game om gewoon in je catalogus te hebben en zo nu en dan te spelen.

Clap Hanz Golf
Clap Hanz Golf (Afbeelding: Apple)

3. NBA 2K21 Arcade Edition

We gaan even verder met de nieuwe games die zijn toegevoegd aan Apple Arcade in de vorm van NBA 2K21 Arcade Edition. De console-versie van de game is al jarenlang één van de betere sportgames. Deze versie is wel iets uitgekleed, maar geeft je alsnog genoeg mogelijkheden om een potje basketbal te spelen. Daarbij is er zelfs een MyCareer-modus, waarbij je met je eigen personage aan de slag gaat.

NBA 2K21 Arcade Edition
NBA 2K21 Arcade Edition (Afbeelding: Apple)

4. The Pathless

The Pathless is een game die eind vorig jaar verscheen en ook op andere platformen beschikbaar is. Daar betaal je er de hoofdprijs voor, terwijl je op Apple Arcade hem gratis kan proberen wanneer je een actief abonnement hebt. Het is een game met een zeer toffe visuele stijl en een uniek verhaal, waardoor het ideaal is om even te proberen.

The Pathless Apple Arcade
The Pathless (Afbeelding: Apple)

5. Monument Valley+

Monument Valley+ is één van die games die als klassieker aan de Apple Arcade-catalogus is toegevoegd. Het is één van de klassiekers voor de iOS-apparaten, die een paar jaar geleden uitkwam. Het is een game die je in kleurrijke levels plaatst, waarbij je de omgeving moet draaien om puzzels op te lossen. In combinatie met de relaxte muziek van de game is het een titel die je een tijd bezighoudt.

Monument Valley (Afbeelding: Apple)

6. Beyond a Steel Sky

Beyond a Steel Sky is een game die ook met redelijk wat bombarie werd aangekondigd. Het is het vervolg op de klassieke avonturengame Beneath a Steel Sky. De game heeft niet dezelfde status als zijn voorganger, maar is alsnog de moeite waard om te proberen. Wat dat betreft is Apple Arcade het perfecte platform voor de game.

Beyond a Steel Sky (Afbeelding: Apple)

7. Pac-Man Party Royale als multiplayer genot op Apple Arcade

Heb je meerdere Apple-producten in huis? Of iemand over de vloer met een iPhone? Dan is het wellicht leuk om Pac-Man Party Royale te proberen. Het is een multiplayer-ervaring voor vier spelers, waarbij je gedropt wordt in typische Pac-Man arena’s en moet proberen zo goed mogelijk om te gaan met de ruimte die je hebt. Het is een vermakelijke ervaring en heerlijk om zo nu en dan er bij te pakken.

Pac-Man Party Royale (Afbeelding: Apple)

8. Oceanhorn 2

Soms doe je er als gamemaker verstandig aan om goed te kijken naar wat er populair is en dat dan kopiëren. De eerste Oceanhorn leek al een beetje op een oude Zelda-game. En dit tweede deel is erg gebaseerd op het Switch-succes van Breath of the Wild. Zeker op een iPad met een controller erbij is het een game die zeer fijn is om te spelen. Eén van de eerste grote successen voor Apple Arcade.

Oceanhorn 2 Apple Arcade
Oceanhorn 2 (Afbeelding: Apple)

9. Sayonara Wild Hearts

De laatste game die ik in dit Apple Arcade-overzicht wil meenemen is Sayonara Wild Hearts. Ook dit is een game die op meerdere platformen beschikbaar is, maar op dit platform dus onderdeel van je abonnement. Het is een zeer stijlvolle game die het moet hebben van zijn sterke soundtrack en waarbij je goed moet timen in de verschillende levels. Het is een game die je echt met je koptelefoon op moet spelen en echt even van moet genieten.

Sayonara Wild Hearts (Afbeelding: Apple)

Kortom, er valt nu genoeg te doen op Apple Arcade. De eerste maand is het bovendien gratis, waardoor je het makkelijk kunt proberen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen