NBA 2K22 MyTeam is beter dan ooit

Games Jelle van Es 4 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden dat NBA 2K22 werd uitgebracht. En ik denk dat ik de game sinds de release elke dag heb gespeeld. Dat komt voornamelijk door de MyTeam-modus van de game. Daarin heb je de mogelijkheid om je eigen droom-team samen te stellen en op te nemen tegen andere spelers.

Maar sinds een paar jaar heb je in Nederland geen toegang tot de Auction House in NBA 2K. Ook in NBA 2K22 is dat het geval, hoewel het met een VPN te omzeilen is. Het heeft te maken met de gokregels. Maar op die manier is het moeilijker om aan nieuwe spelers te komen. Je kunt ze namelijk niet kopen; je haalt ze enkel uit de pakjes. De kans op een goede speler daar is echter klein.

Gelukkig blijkt dit jaar dat er genoeg andere manieren zijn om een goed team te vormen. Door Locker-codes via social media in de gaten te houden had je bijvoorbeeld al de mogelijkheid om een hele goede versie van Kyrie Irving te scoren zonder er iets voor te doen. Verder scoor je via die Locker-codes regelmatig andere bonussen, waardoor je redelijk snel een basis team scoort om het offline tegen de computer op te nemen.

NBA 2K22 Season 5 lootboxes consumentenbond
Doncic komt in het vijfde seizoen met een goede kaart (Afbeelding: 2K Games)

Moments of the Month in NBA 2K22

Daarnaast heeft de maker nu elke maand hun Moments of the Month-uitdaging. Daarin krijg je verschillende uitdagingen. Aan het begin moet je in verschillende modi bepaalde doelen voltooien en daarmee krijg je een paar basisspelers. Daarmee krijg je dan weer wat specifieke opdrachten en is het mogelijk om na het voltooien daarvan betere spelers te krijgen. Uiteindelijk moet je doorgaan totdat je bij de hoogste tier komt. Op die manier hebben we in januari een goede versie van Demar DeRozan en in februari een uitstekende Devin Booker gekregen. Op 8 maart krijgen we de uitdaging van maart en ben ik benieuwd wat er dan te doen is.

NBA 2K22
Allemaal gratis spelers om te scoren (Afbeelding: 2K Games)

Dat is echter één weg die je kunt bewandelen voor goede spelers in NBA 2K22. De tweede die nu actief is, heeft te maken met de All-Star breek van een tijdje geleden. Ter ere van dat evenement hebben we een soortgelijke mogelijkheid om nieuwe spelers te scoren gekregen. Deze zijn wellicht nog iets makkelijker om te doen en geeft je ook een redelijke lading aan goede spelers. En daarmee kun je het echt goed opnemen tegen andere spelers. Ondanks dat zij dan vaak toegang hebben tot de auction house heb je uiteindelijk genoeg slagkracht om tegenstand te bieden met deze tools.

Ook deze spelers zijn beschikbaar (Afbeelding: 2K Games)

Nieuwe seizoenen werken

Verder heb je nog in NBA 2K22 MyTeam verschillende seizoenen. In elk nieuw seizoen is het mogelijk om spelers vrij te spelen door in levels omhoog te gaan. Dat doe je weer door bepaalde doelen te voltooien waarvoor je EXP krijgt. Zeker de eerste paar levels zijn goed te doen. Andere manieren om spelers te krijgen gaan via de Limited-mode. Elk weekend kun je daarbij een team met bepaalde beperkingen opstellen. Op die manier kunnen spelers zonder een sterren-ensemble meestrijden. Aan het eind van elk seizoen staat er dan een goede speler op je te wachten. En dan heb je nog de Draft-mode. Hierin krijgt elke speler een ongeveer gelijkwaardig team voorgeschoteld en neem je het online tegen elkaar op. Ook daar zijn diverse prijzen te scoren.

In Limited kun je deze held vrijspelen (Afbeelding: 2K Games)

Uiteindelijk zorgen dit soort dingen ervoor dat ik elke dag terugkom in NBA 2K22. Er is altijd wel een doel om te bereiken en je team op die manier beter te maken. Zelfs als je nu zou instappen, dan weet ik bijna zeker dat je met al deze mogelijkheden echt veel voor elkaar kan krijgen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen