NBA 2K22 is dankzij belangrijke aanpassing in één klap een stuk leuker

Games Jelle van Es 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De NBA 2K-serie weet zich al heel wat jaren te presenteren als gewoon een goede sportgamereeks. En dat geldt ook zeker voor NBA 2K22, dat echt een feest is om te spelen.

Toch had NBA 2K22 een behoorlijke beperking. Eentje die al een paar jaar geleden is doorgevoerd. Het was namelijk in Nederland niet mogelijk om de Auction House in de MyTeam-modus te gebruiken. Tot vandaag.

NBA 2K22 opent Auction House in Nederland

Want vanaf vandaag is het mogelijk om die Auction House in NBA 2K22 wel te gebruiken. Hiervoor kon je alleen via een VPN er toegang tot krijgen, maar dat is dus sinds vandaag anders. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de uitspraak die onlangs werd gedaan rondom FIFA. Daaruit bleek dat lootboxes geen vorm van gokken was. En juist de strijd rondom FIFA heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat besloten werd om in Nederland toegang tot de Auction House in de NBA 2K-serie te beperken om op die manier geen boete te krijgen van de kansspelautoriteiten.

nba 2k22 autcion house
De Auction House (Afbeelding: 2K Games)

Maar nu er dus een duidelijke uitspraak is in de zaak van FIFA, heeft 2K Games dus ook de stap gezet. En daarom kun je dus vanaf vandaag gebruik maken van de Auction House in NBA 2K22. Het grote voordeel daarvan is dat je geen pakjes meer hoeft te kopen in de hoop dat daar een goede speler in zit. Je kunt nu je in-game geld gebruiken om daar spelers te kopen die andere gamers te koop hebben gezet. Voor een kleine investering kun je op die manier al een redelijk goed team samenstellen. En daarmee zijn de online mogelijkheden van de game ook gelijk toegankelijker. Met andere woorden: de game is er een stuk beter op geworden.

Tips

Daarbij is het overigens verstandig om goed te kijken wanneer je spelers koopt. Meestal tussen 11 uur in de ochtend en 13 uur ‘s middags heb je de beste prijzen. Dat komt omdat de Amerikanen dan meer afwezig zijn en er dus minder concurrentie is.

NBA 2K22 MyTeam is beter dan ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen