Deze onbekende Netflix-serie is nu het populairst in Nederland

Films & Series Jeroen Kraak 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Op Netflix verschijnt wekelijks veel nieuwe content. Daardoor is het extra lastig om de populairste show te zijn. Toch is het een onbekendere serie nu gelukt.

Weet je niet meer wat je moet kijken op Netflix? Dat kunnen we goed begrijpen. Wekelijks komen er veel nieuwe films en series naar het platform. Het is dan ook lastig om het kaf van het koren te scheiden. Op dit moment heeft een nieuwe serie de eerste plaats gepakt in de lijst van populairste show. Maar moet je deze echt gaan kijken? Wij vertellen je het.

Top Boy is ontzettend populair

Wellicht is het je al opgevallen als je Netflix hebt geopend: er staat weer een nieuwe titel op de eerste plaats in de populariteitslijst van de streamingdienst. Natuurlijk is de serie niet helemaal nieuw, want het tweede seizoen is nu in volle gang. We hebben het natuurlijk over Top Boy.

Deel jij je Netflix-account met vrienden? Dat gaat je geld kosten!

Netflix beschrijft de serie zelf als volgt: “Twee doorgewinterde drugsdealers keren terug naar de straten van Londen, maar hun jacht op geld en macht wordt bedreigd door een jonge, meedogenloze oplichter.” Zoals je ziet zijn alle ingrediënten voor een spannende show aanwezig. De grote vraag is natuurlijk ook of de serie die verwachtingen waarmaakt.

Een opmerkelijke titel

Top Boy is best een aparte serie. Het eerste seizoen dateert alweer uit 2011 en werd toen uitgezonden op het Britse Channel 4. Dat seizoen bestond overigens maar uit vier uitzendingen. Datzelfde gold ook voor seizoen 2 in 2013 dat eveneens 4 afleveringen kende.

Daarna lag de serie stil, totdat Netflix de productie overnam. Sinds 2019 is de serie dan ook op de rode N te zien en bestond een seizoen ineens uit tien afleveringen. Wel heeft de streamingdienst onderscheid gemaakt tussen de eerste twee seizoenen en de laatste twee. De eerste seizoenen vind je dan ook onder de naam Top Boy Summerhouse.

Netflix verrast Tekken-fans met gloednieuwe Anime

Een goede score voor Netflix

Het vierde seizoen is sinds 18 maart te zien op Netflix. Het is dus niet helemaal raar dat de serie bovenaan in de populariteitslijsten staat. Als we de kijkers moeten geloven is dat overigens volledig terecht. De serie scoort een 8,4 op IMDb op basis van 18.000 beoordelingen. Dat geldt overigens niet alleen voor de eerste seizoen. Ook de laatste twee vallen in de smaak.

Niet alleen het publiek is fan, want ook recensenten zijn lovend. Op Rotten Tomatoes scoort de serie op dit moment 95 procent. De London Evening Standard geeft de serie een 8 uit 10. Zij beschrijft het nieuwe seizoen als “somber, maar meeslepend.” Je weet dus wat je te wachten staat als je gaat kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen