Netflix: 5 geheime instellingen die je waarschijnlijk nog niet kent

Films & Series Jeroen Kraak 16 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Netflix is de grootste streamingdienst van Nederland. Dikke kans dus dat jij een abonnement hebt. Maar wist je dat je nog veel meer uit de streamingdienst kunt halen? WANT-redacteur Jeroen Kraak geeft je een aantal onmisbare tips.

Er zijn ontzettend veel series en shows op Netflix te vinden. Voor iedereen is er dan ook wat wils. Je zal dus niet de enige zijn die (te) veel tijd doorbrengt op de streamingdienst. Gelukkig zijn er tips waarmee je nog meer uit de streamingdienst kunt halen.

Tips voor Netflix

De tips in deze tekst zorgen ervoor dat je nog meer kunt genieten van Netflix. Deze instellingen zijn niet heel bekend en wat lastiger te vinden. Komen ze.

#1 Verwijder series en films uit je lijst

Je kent het wel: je hebt een serie gekeken, maar je vindt ‘m niet leuk of je schaamt je ervoor dat die in jouw lijst staat. Gelukkig kun je die titels makkelijk verwijderen van je Netflix-pagina.

Om deze te verwijderen druk je op je avatar op je computer die rechtsboven in het scherm is te vinden. Vervolgens selecteer je account. Ga vervolgens naar jouw profiel en klik op Kijkactiviteit. Daar kun je alle content vinden die je hebt bekeken. Per titel kun je jouw kijkgeschiedenis verbergen. Je kunt Account ook vinden via deze link.

The Witcher Netflix Games Series
Een hit op Netflix. (Afbeelding: Netflix)

#2 Stop Autoplay

Vind je het vreselijk irritant dat trailers of volgende afleveringen automatisch afgespeeld worden? Dat kun je gelukkig voorkomen. Ga opnieuw naar je account en jouw profiel. Dit keer moet je naar het kopje Instellingen voor afspelen.

Bovenaan kun je aanvinken of je de volgende aflevering automatisch af wil spelen en of je previews wil zien.

#3 Bepaal de kwaliteit

In hetzelfde menu voor het stoppen van Autoplay kun je ook bepalen hoeveel data je verbruikt tijdens het kijken via Netflix. Standaard staat deze op automatisch, maar je kunt de kwaliteit ook zelfstandig beheren. Handig als je bijvoorbeeld niet zo’n snelle internetverbinding hebt, of juist wel.

Je kunt kiezen uit Laag, Normaal, Hoog en Automatisch. Zo kies je zelf de kwaliteit en de daarbij behorende data.

Squid Game Netflix Squid Game Token scam
Spelen maar! (Afbeelding: Netflix)

#4 Test als eerste de nieuwste Netflix-functies

Wil je als eerste de nieuwste Netflix-snufjes testen? Dan kun je dit gewoon aanvinken in je Account. Scroll naar Instellingen en druk daar op Testdeelname.

Zet ‘m aan en je ziet als eerste de nieuwste functies verschijnen op jouw account.

#5 Smart downloads instellen

Gebruik je jouw telefoon of tablet vaak voor het kijken naar Netflix? Dan is er ook wel eens kans dat je dat wil doen als je geen internetconnectie of ongelimiteerd data-abonnement hebt. Het loont dan om series en films te downloaden.

Dat kun je natuurlijk handmatig doen, maar je kunt ook kiezen voor Smart downloads. Hierbij download het apparaat automatisch de aflevering van de series die je kijkt. Ook kan je Netflix automatisch series en films laten downloaden waarvan het denkt dat jij het interessant vindt.

Hiervoor druk je op Netflix voor je mobiele telefoon op jouw profielplaatje. Vervolgens ga je naar App-instellingen. Je klikt op Smart downloads en daar kun je de instellingen beheren. Zo kun je kiezen hoeveel gigabyte aan geheugen Netflix mag gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen